ZETApress

hírportál

Megint pálinkáztak

A város közepén pálinkáztak a sztárok. Kovács Ági, Terecskei Rita, Kiss Endi és Debreczeni Zita feleléssel kezdte a pálinkász-képző tanfolyam második óráját: az előző órán megszerzett tudásuk alapján kellett felismerniük a különböző pálinkákat ? tudtuk meg Dancsok Reginától.

A négy sztár nem kis feltűnést keltett a tavaszi V. Budapesti Pálinkafesztivál helyszínéül is szolgáló Városháza Parkban, amint komoly arckifejezéssel ízlelgették a jobbnál jobb hungaricumokat és megpróbálták azokat párosítani a megfelelő gyümölccsel. Rákóczi Ferenc kimaradt a számonkérésből, továbbra is távoktatáson készül a nagy megmérettetésre. Ellenben Mező Misi, a Magna Cum Laude énekese csatlakozott a csapathoz.

Második órájához érkezett a pálinkaszakértő sztár tanfolyam, amelynek során Kovács Ági olimpikon, Terecskei Rita zenész, Kiss Endi a Hooligans-ből, mint vérbeli rocker, Debreczeni Zita modell és Rákóczi Ferenc rádiós elsajátítja a pálinkakészítés- és fogyasztás minden apró fortélyát.

A hírességek komolyan veszik az oktatást: mindenki jól lefelelt a második órán, az előző szemináriumon elsajátított tudás alapján ugyanis sikeresen felismerték és párosították a gyümölcsökhöz a megfelelő hungaricumokat.

Amióta beiratkoztam a pálinkakurzusra, már tudom, hogy mennyiféle íz és illat különböztethető meg a pálinkák esetében. Nagyon sokszínű ital, tetszik ? mondta Kovács Ági.

Debreczeni Zita, akinek a málna pálinka a kedvence, igazi strébernek bizonyult. ? A vizsgáig még mindenképpen igyekszem olyan alkalmat keríteni, amikor tudok pálinkát kóstolni és gyakorolhatom a felismerést ? mondta Zita, aki a kurzus során arra rájött, hogy a mézes pálinka továbbra is a kedvence, amely valójában nem is bizonyul pálinkának.

Terecskei Rita a hétköznapokon soha nem iszik, ám ha vidéki koncertek után a szervezők pálinkával kínálják, elfogadja azt. ? Szeretem megkóstolni a jellegzetes, vidéki ízeket, így nem hagyom ki az alkalmat, ha megkínálnak egy kupicával ? tette hozzá a Zanzibar énekesnője.

Endi a KRESZ vizsgáról érkezett a különleges, szabadtéri pálinkakóstolásra. ? Sajnos nem sikerült ? jegyezte meg, majd hozzáfűzte ? Sebaj, ha már 40 éves koromig nem sikerült jogosítványt szereznem, kibírom ezt a kis időt, amíg átmegyek a vizsgán. Addig is bármikor ihatok pálinkát, a csajom pedig vezet ? mesélte nevetve a Hooligens-es Kiss Endi.

Csupán Rákóczi Ferenc, a Class FM műsorvezetője hiányzott az óráról, aki diétáján ugyan már túl van, ám a korábbihoz hasonlóan megint igazoltan volt távol: kedvese a napokban adott életet második gyermeküknek. De Feri továbbra is lelkesen készül a vizsgára: ? Nagyon sajnálom, hogy kimaradtam a kurzusból, de megígérem, hogy felkészülök, és én leszek a legjobb a vizsgán ? magyarázta a rádiós.

Feri helyett a Magna Cum Laude épp arra járó énekese, Mező Misi kapcsolódott be a pálinkatesztelésbe. A Pálinkadal előadója őszintén vallott eme hungaricumhoz fűződő viszonyáról: ? Fiatal koromban a mennyiség számított, még a fütyülőst is megittam. Azonban a sokéves tapasztalatom során rájöttem, a minőség a fontos.

A Mező Misivel kiegészült négy sztár igazi turistalátványosságnak számított a Városháza Parkban, ahol május 6-9-e között megrendezik az V. Budapesti Pálinkafesztivált. A járókelők egy emberként drukkoltak a híres diákoknak, hogy sikeresen teljesítsék a számonkérést. A tét nem kicsi, a hírességeknek komoly bírák előtt kell bizonyítaniuk május 6-án a fesztivál hivatalos megnyitója után.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Sztárok Rákosmentén | ZETApress
  2. Friss diplomÁszok | ZETApress

Szóljon hozzá!