ZETApress

hírportál

Urban Ride a Tetőkertben

Holnapután Urban Ride a Westendben: egy nap a fenntartható városi közlekedés jegyében. Nem vagyunk rosszak a kerékpározásban, de nálunk ez elsősorban a vidék, és nem a nagyvárosok közlekedési eszköze. Az Urban Ride ingyenesen látogatható, a részletes program idekattintva található.

Pedig a szabadon használható eszközökkel rugalmasan el lehet jutni a város egyik pontjából a másikba, és mindez még hatékonyabb lehet, ha a tömegközlekedés egyéb formáival is kombináljuk használatukat. Ezt a szemléletet kívánja erősíteni a Westend a fenntarthatóságot, újra-hasznosítást és a két keréken való közlekedést sok-sok programmal népszerűsítő napja, a 2. alkalommal megrendezett Urban Ride.

Szombaton reggeltől estig tart az Urban Ride a Westend Tetőkertjén, ahol szórakoztató és interaktív programokkal népszerűsítik a két keréken való közlekedést és a környezetvédelmet. Az ingyenes rendezvényen lesz nagy bike-teszt, az elektromos rollereseknek vezetéstechnikai oktatás, sőt ki is próbálhatják magukat az erre a célra felépített rutinpályán, a legügyesebb pedig hazavihet egy E-TWOW Booster ES típusú, legkisebbre összecsukható felnőtt elektromos rollert. Kempf Zozo világbajnok BMX-bemutatót tart, és a fenntarthatóság jegyében a nap során a bicyclingtől eljuthatunk az upcyclingig is. A divat szerelmesei ugyanis megnézhetik és meg is tanulhatják, hogyan lehet újrahasznosított anyagokból, például biciklibelsőből, vagány ékszereket készíteni, a Westendben korábban kihelyezett légtéri molinókból pedig bárki egyedi és vízhatlan biciklis táskát készíthet magának. Miután a szemléletváltást nem lehet elég korán kezdeni, a nap főszereplői ismét a gyerekek lesznek, akik a Tudatos Közlekedők Egyesületének két kedves figurája, Tóbiás és Balambér kalandjain keresztül tanulhatják meg a legfontosabb közlekedési szabályokat, az Öko-Játék Programmal pedig élményszerű tudást szerezhetnek a környezetvédelemről.

A Westend egyébként nemcsak egy napra korlátozza a két keréken való közlekedés népszerűsítését, hanem beruházásokkal és fejlesztésekkel is igyekszik ezt előmozdítani. Tavaly a Tetőkerten – ahol az Urban Ride is zajlik – fedett biciklitárolót és self-service pontot alakítottak ki. Miután a kerékpárosok zömmel a Ferdinánd téri bejáratot használják, és ezért itt hamar elfogytak a szabad helyek, most gyakorlatilag megduplázták a kapacitást azzal, hogy az igényeknek megfelelően további 20 új állomást alakítottak ki, sőt egy kulacstöltő ponttal is bővült a tároló, hogy a biciklizés mellett a PET palackok használatának visszaszorítását is ösztönözzék. Három biciklipad is várja itt azokat, akik annyi időre sem szeretnének leszállni a kerékpárjukról, amíg gyorsan bekapnak valamit, vagy megválaszolnak pár e-mailt – ezt a padhoz beállva kényelmesen megtehetik. Tervben van e-roller töltőállomások kialakítása és a Lime-mal közösen három Westend-bejáratnál Lime dokkoló hely kijelölése. Az üzletközpont partnerei a Lime mellett a Mol Limo, Share Now és a Mol Bubi, ezekkel a közösségi közlekedési eszközökkel is tudnak már parkolni a Westendbe érkezők.

A Westendről

A Gránit Pólus Csoporthoz tartozó Westend Magyarország első vegyes-hasznosítású épületkomplexuma. Bevásárlóközponti része – mely 1999 novemberében nyitotta meg kapuit – 200 ezer m2-en több mint 400 üzlethelyiségnek és közel 50 vendéglátóipari egységnek ad otthont, így biztosítva, hogy vásárlói mindent megtaláljanak egy helyen. A bevásárlóközpont tetején húzódó Westend Tetőkert pedig a környék legnagyobb zöldfelületeként több mint 3 hektáron várja programokkal és szabadtéri kikapcsolódási lehetőségekkel nemcsak vásárlóit, hanem a környéken élő embereket is.

A Westend város a városban. Hatással van a környezetére, ahogy a környezete is hatással van rá. Célja, hogy közösségeket teremtsen, élményeket adjon, szemléletet formáljon. A kiemelkedő üzletkínálat mellett folyamatosan fellelhetők akciók, szórakoztató programok, jótékonysági és társadalmi kezdeményezések várják a látogatókat, emellett pedig a Westend számos, a fenntarthatóságot és a közösségépítést előtérbe helyező projektet is indít. Még több információért keressen minket bizalommal, vagy látogasson el a Westendbe! – kéri Pőcze Judit marketingigazgató.

Szóljon hozzá!