ZETApress

hírportál

Dove már a férfiaknak is

A Dove márka, amely világszerte a valódi szépség szószólója, most a férfiakkal kezd párbeszédet egy új, uraknak szánt termékcsalád a MEN+CARE tusfürdők és izzadás-gátlók bevezetése kapcsán. Az új tusfürdők MICROMOISTURETM technológián alapulnak, amely hatékonyan védi a bőrt a kiszáradás ellen ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón a VAM Design-ban.

A Dove, a hidratálás szakértője, most a férfiak számára készült termékekkel jelenik meg a piacon. A Dove MEN+CARE termékcsalád háromféle tusfürdőt és izzadás-gátló dezodor spray-t, illetve kétféle izzadás-gátló golyós dezodort és egy stift-et tartalmaz. A Dove MEN+CARE tusfürdői MICROMOISTURETM technológián alapuló formulát tartalmaznak, amely klinikailag bizonyítottan hatékony a bőrszárazság ellen.

Ezt az egyedi technológiát kifejezetten a MEN+CARE termékek számára fejlesztették ki a Dove szakemberei. Klinikai tesztek igazolják, hogy a MICROMOISTURE? technológiával készült tusfürdők felveszik a harcot a bőr szárazságával. Kíméletesen tisztítanak, már a tusolás során hidratálják a bőrt és használat közben nem keltenek zsíros érzést. Ez a kiváló, könnyen leöblíthető formula frissességet és hidratálást biztosít a férfiaknak ? száraz vagy kényelmetlen érzet nélkül.

A bőrgyógyászatilag tesztelt Dove MEN+CARE dezodor család ötvözi a hatékony izzadásgátló összetevőket ? az izzadás és kellemetlen szagok elleni hatékony védelem érdekében ? a negyedrész hidratáló technológiával, amely segít megakadályozni a bőr irritációját és ápolja azt.

Párbeszéd a férfiakkal

A Dove MEN+CARE termékcsalád bevezetése kapcsán a Dove világszerte felmérést készített arról, vajon a férfiak mennyire érzik jól magukat a bőrükben, mi kell ahhoz, hogy kényelmesen érezzék magukat és mennyire komfortosak egy-egy kényelmetlen szituációban. A felmérés ? amely Magyarországon 2009 decemberében 250, 35 és 50 év közötti férfi részvételével zajlott ? olyan kérdésekre kereste a választ, mint mennyire fontos a diploma vagy a saját autó ahhoz, hogy egy férfi jól érezze magát a bőrében, és például zavarba jönnek-e a férfiak, ha útbaigazítást kell kérniük, tömeg előtt kell beszédet mondani, vagy női higiéniai termékeket kell vásárolniuk a partnerük számára.

Világszinten a férfiak nagy része elégedett, jól érzi magát a bőrében, s közülük 58% ezt úgy definiálta: ?elfogadom magam olyannak, amilyen vagyok.? Ez az eredmény a legmagasabb az Egyesült Királyságban (75%) és Kanadában (70%), míg a legalacsonyabb Brazíliában (30%). A megkérdezett magyar férfiak 61%-a érzi jól magát a bőrében, s közülük 58% százalék számára ez azt jelenti, hogy elfogadja magát olyannak, amilyen. Ez az átlag egyébként pontosan megegyezik a világszerte végzett felmérés átlagával. A magyar válaszadók 38%-a szerint akkor érzik magukat jól a bőrükben, ha mind magukkal, mind másokkal szemben őszinték lehetnek, 34%-uk szerint a komfortérzés akkor valósul meg, ha képesek bevallani, amikor hibáztak.

A kényelem érzéséhez a megkérdezett magyar férfiak 83%-a szerint nagyban hozzájárul, ha anyagilag nem szorulnak rá másokra; közel ilyen sokan a komfortosságot azzal azonosítják, hogy biztos párkapcsolatban/házasságban élnek. 73%-uk számára a gyermekvállalás hozzátartozik ahhoz, hogy jól érezzék magukat a bőrükben.

A magyar férfiak általában jól reagálnak a kényelmetlen szituációkra, de a megkérdezettek 85%-a retteg például attól, hogy gyermeke az utcán hisztizni kezd. 59%-uk fél tömeg előtt beszélni és 46%-uk nem szívesen táncol nyilvános helyen. Ez a két szituáció vetekszik az ejtőernyőzéssel, amelyet a válaszadók 64%-a értékelt kényelmetlen helyzetnek.

A válaszadó magyar férfiaknak saját bevallásuk szerint nem okoz gondot, ha tampont kell vásárolniuk (88%), 72%-uk kényelmesen érzi magát fürdőruhában és 68%-uk szívesen jár kondizni. Ugyanakkor 68%-uk fél a fogorvostól és 73%-uk szerint a kopaszodás nagymértékben csökkenti komfort-érzetüket.

A Dove büszke arra, hogy értékes párbeszédet kezdeményezett a nőkkel a valódi szépségről ? mondta a felmérés kapcsán Bárdi Éva, az Unilever Kozmetikai üzletág marketing vezetője ? Most ugyanezt tesszük a férfiakkal egy némileg könnyedebb, viccesebb témában. Igazi kaland megismerni, hogy a mai férfiak hogyan viszonyulnak önmagukhoz és mitől érzik magukat kényelmesen a bőrükben.

Az új Dove MEN+CARE termékcsaládot azért fejlesztettük ki, hogy a férfiak számára a ?kényelmesen érzem magam a bőrömben? kifejezés ne csak átvitt értelemben, hanem szó szerint is igaz legyen ? tette hozzá Szalay Rita, a Dove junior márka menedzsere. Míg sok, férfiaknak szánt termék nem eléggé kíméletes a bőrhöz és kiszárítja azt, a Dove férfi termékek egyben nyújtják a tisztaság és a hidratáltság érzését.

Magyarországon a termékcsalád nagykövete Till Attila, aki 3 gyermekes édesapaként saját bevallása szerint jól érzi magát a bőrében. Tilla több olyan helyzetet átélt már, amilyenekkel a felmérés során a válaszadók találkoztak. A saját komfortzónáját ért kihívásokról, a kényelmetlen helyzetekre adott válaszairól rövid filmekben mesél a május elején induló www.dovemencare.hu honlapon, ahol az érdeklődők még többet megtudhatnak a termékekről és tesztelhetik a komfortzónájukat, hogy kiderüljön, ők mennyire érzik magukat kényelmesen a bőrükben.

Az Unilever Magyarországon

Az Unilever küldetése a Vitalitás. A vállalat világszerte azért dolgozik, hogy az emberek jól érezzék magukat a bőrükben, és teljesebb életet élhessenek. Naponta 160 millió alkalommal valahol valaki Unilever terméket választ. A vállalat a világ egyik legjelentősebb márkás fogyasztási cikkeket gyártó és forgalmazó vállalata, amely 98 országban mintegy 300 ezer embert foglalkoztat. A cég világszerte több mint 400 márkával van jelen az élelmiszerek, kozmetikumok és háztartási tisztítószerek piacán.

A 120 éve működő Unilever hazai leányvállalata 1991-ben jött létre. Az Unilever Magyarország Kft. a csehországi, a szlovákiai, a szlovéniai, a horvátországi és a boszniai vállalatokkal együtt a Közép-Európa Régió cégcsoport része, budapesti központtal. Az Unilever Magyarországon három gyárral rendelkezik: a Nyírbátori Háztartás-vegyipari és Kozmetikai Gyárral, a Veszprémi Jégkrém-gyárral és a Röszkei Élelmiszergyárral. A cég árbevétele 2008-ban elérte a 76 milliárd forintot. Az Unilever Magyarország Kft. 450 munkavállalót foglalkoztat. A gyárakkal együtt az Unilever dolgozóinak száma Magyarországon 970 fő.

Az Unilever főbb tevékenységei Magyarországon: jégkrémek gyártása és forgalmazása, margarin forgalmazása, mustár, ketchup, majonéz forgalmazása, levesporok és ételízesítők gyártása és forgalmazása, tisztítószerek gyártása és forgalmazása és testápolószerek gyártása és forgalmazása.

Az Unilever Magyarországon forgalmazott márkái az élelmiszer üzletágban: a Knorr, Delikát8, Bertolli, Flora, Globus, Rama, Delma, Lipton. Háztartásvegyipari- és kozmetikai üzletágban a Cif, Domestos, Dove, Signal, Amodent, Coccolino, Baba, Axe, Rexona. Jégkrém üzletágban az Algida, Magnum, Carte D?Or, Krémkönnyű.

Szóljon hozzá!