ZETApress

hírportál

Négynapos szülinap

Ünnepeljük idén is négy napon át az államalapítást! A tavalyi Szent István Naphoz hasonlóan idén is négynapos rendezvénysorozattal ünnepeljük Magyarország születésnapját augusztus 18-án csütörtöktől 21-én vasárnapig – tudatták sajtósaik.

A látogatókat a tavalyinál is több programhelyszín és hamisítatlan fesztiválhangulat várja, az államalapítás ünnepén pedig Európa legnagyobb tűzijátékában gyönyörködhetnek az érdeklődők. Az egyes programokkal és rendezvényekkel kapcsolatban érdemes már jó előre tájékozódni weboldalukon, ahol folyamatosan frissülő információk várnak mindenkit!

Magyarország születésnapját, az államalapítást idén is négy napon át ünnepeljük. A nyár csúcspontjának számító Szent István Nap rendezvényeire idén augusztus 18-a csütörtök és 21-e vasárnap között kerül sor Budapesten. A négynapos fesztiválon idősek és fiatalok, családok és baráti társaságok egyaránt megtalálhatják a kedvükre való programot. A hagyományos állami (pl. tisztavatás, légi-parádé, zászlófelvonás, Szent Korona-látogatás) és egyházi események (ünnepi szentmise és Szent Jobb-körmenet) idén sem maradnak el, de a Szent István Nap rendezvényei számos egyéb kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget is kínálnak.

A Szabadrét Fesztivál, a Retró Tabán színpada, a Road Movie Live és az Utcazene Fesztivál könnyűzenei koncertek széles kínálatával, az Operett Korzó fülbemászó slágerekkel, a Panoráma Classical pedig a klasszikus zene gyöngyszemeivel várja az érdeklődőket. A legkisebbeket és szüleiket a Varázsliget színes programkavalkádja, a hagyományos magyar ízek szerelmeseit a Magyar Ízek Utcája és a Csárdafesztivál, az ínycsiklandó street foodok kedvelőit a Food Truck Show hívogatja majd. A magyarországi megyék és települések előtt a Városok sétányán, történelmünk legnagyobb hősei előtt pedig a Hősök útja programjain tiszteleghetnek az érdeklődők.

A kínálatból idén sem maradhat ki a hagyományos népi kultúra legkiemelkedőbb alkotásainak seregszemléje, a Mesterségek Ünnepe, de számos program várja a divat és a dizájn szerelmeseit is a Bálnában és a Nehru-parton. Az ünnepi rendezvénysorozat csúcspontja Európa legnagyobb tűzijátéka lesz, amelyre a hagyományoknak megfelelően augusztus 20-án este kerül majd sor.

Tavaly százezrek voltak kíváncsiak a Szent István Nap rendezvényeire, és mintegy 700 ezren nézték meg a programsorozat legkiemelkedőbb eseményét, a tűzijátékot. Idén a tavalyinál is gazdagabb és színesebb programkínálattal ünnepelhetjük Magyarország születésnapját, így a szervezők húsznál több fővárosi helyszínen várják majd az érdeklődőket augusztus 18-a és 21-e között. A helyszínért, a részletes programkínálatért és a folyamatosan frissülő hírekért érdemes figyelemmel kísérni weboldaluk információit!

Szóljon hozzá!