ZETApress

hírportál

Muzsikáló mátrai erdők

Muzsikáló mátrai erdő jövő szombattól! A Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok 2022. rendezvénysorozat július 2-től 10-én vasárnapig várja az érdeklődőket 9 különböző helyszínen, idén a 19. alkalommal – tudatta a Muzsikál az Erdő Alapítvány.

A rendezvénysorozat fő célja az erdő, a zene, a művészet erejével a résztvevőket környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani. A Muzsikál az erdő értékei – a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek megerősítése, a helyi értékek, a fenntartható gazdálkodás felkarolása, a helyi termékek fogyasztása, a Kárpát-medencei hagyományok megőrzése, az erdők növény- és állatvilágának megismerése, szeretete, a környezet védelme, a természettel harmóniában való létezés – aktuálisabbak, mint valaha.

Továbbra is hűek maradtunk hagyományos szervezési elveinkhez. Különleges erdei helyszínekre hívjuk a rendezvényre érkezőket, ahol a család valamennyi tagja talál számára élményprogramokat, feltöltődési lehetőséget. Várjuk a régi ismerőseinket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket ingyenes programjainkra. Aktív gyalogos, kerékpáros, lovas túrákkal is megközelíthetők az erdei programhelyszínek. A Príma, Nógrádikum és Nívó Díjjal rendelkező rendezvényen a szakvezetéses erdei sétákkal jutunk el a klasszikus zenei és a népzenei erdei koncertekre, ahol országos, sőt világhírű előadóművészek és a helybéli művészeti élet kiválóságai nyújtanak egyszeri, megismételhetetlen erdei koncertélményt. Nem maradt el az erdei sport, a színvonalas zenei és kézműves gyermekprogram, a helyi termelők bemutatkozása, a fenntartható gazdálkodás példák bemutatása. A természethez kötődő Muzsikál az erdős pályázatok – fotó, irodalom és gyermekrajz – a rendezvény oszlopos tagjaivá váltak. Minden nap zárásaként alkalma nyílik a résztvevőknek kötetlen beszélgetésre, a vendéglátó település megismerésére, hiszen a Muzsikál az erdő minden nap más-más településen jelentkezik, ezzel is népszerűsíteni kívánja a vidék, az erdő értékeit.

A Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok helyszínei: Pásztó – Mátrakeresztes, Salgótarján – Eresztvény, Szentkút, Szurdokpüspöki, Tar, Gyöngyöstarján – Fajzatpuszta, Gyöngyös – Sástó, Fülek – F’ilakovo, Gyöngyöspata – Nagyparlag.

A Muzsikál az erdőn üdvözölhetjük az Egri Szimfonikus Zenekart, az In Medias Brass rézfúvós együttest, a Duna Művészegyüttest, a Szent Efrém Férfikart, Csík Jánost, Horgas Esztert, Szalóki Ágit, Fassang Lászlót, Szokolay Dongó Balázst, Boros Misit, Pál István Szalonnát és bandáját, a Misztrál Együttest, a Hot Jazz Bandet és hosszan sorolhatnánk még.

A járvány, a háború, a fenntarthatósági és klímaválság, a bizonytalanság terheli az életünket. Ne onnan folytassuk, ahol a járvány előtt abbahagytuk! A testi-lelki egyensúlyunk megőrzésére, a közösségi élet újra indítására óriási szükség van. Éljünk át közösségi élményeket, aktív családi programokat természeti és zenei, művészeti értékeinkkel. Erre kiváló lehetőséget kínál a Muzsikál az erdő! Érintsük meg a hatalmas tölgyek, bükkök erőt sugárzó, magasba törő törzsét, szívjuk magunkba a tiszta erdei levegőt, hangolódjunk rá az erdő természetes ritmusára. Az erdő és a zene feltölt és utat mutat egy fenntartható jövő irányába, mely gyermekeink jövője.

Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót a 2022-es évben a Muzsikál az erdőre. Részletes információkat honlapjukon megtalálják. Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés!

Szóljon hozzá!