ZETApress

hírportál

Limuzinok gyerekekkel

Hátrányos helyzetű gyermekeknek ismét Limuzinos, Luxusautó Felvonulást szervezett rendőri kísérettel a Baptista Szeretetszolgálat. A gyerekek nagy örömére Erdélyi Mónika és Szabó Ádám is részt vett a különleges eseményen.

A nem hétköznapi programokat Baricz Dezső, a Baptista Szeretetszolgálat programszervezője szervezte, idén már 11 éve, hogy egy kicsit kiemelje őket a mindennapokból, és örök élményt szerezzen számukra – tudatta Sárréti Anita sajtóreferens.

Minden évben fergeteges hangulatban telik az az egyedi program, amelynek keretein belül több mint 150 gyermeket limuzinok és luxusautók várnak a Hősök terén, ahonnan elindul a konvoj, és a fontosabb nevezetességeket érintve vonulnak a drága autók körbe Budapesten. Ebben az évben is, a nyár kezdetén izgalmas és lebilincselő rendezvényen vehettek részt a rászoruló tanulók, akiket rendőrök és sztárvendégek kíséretében vonultattak fel extrém és drága járművekkel.

Baricz Dezső, a Baptista Szeretetszolgálat programszervezője minden évben kétszer megszervezi ezt a programot. – Ennek az eseménynek az ötlete 2011-ben született meg a fejemben. Évről évre a felvonulás nem jöhetne létre, ha dr. Markó Attila r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a főkapitány rendészeti helyettese nem állna mellém. Minden évben megkeresem a lehető legtöbb céget, és kérem őket, hogy ajánljanak fel néhány limuzint és luxusautót erre a célra. Természetesen vannak cégek, akik örömmel csatlakoznak. Egy ilyen projektet összehozni tele van kihívással. Lebilincselő az érzés ebben a két órában mindannyiunk számára – mesélte boldogan Dezső, aki mindig nagy szeretettel segít, ahol tud!

Nekem ez az életem. Amiért érdemes gyerekekkel foglalkozni, látni az arcukon az örömöt, hálásak, és annyi szeretetet kap az ember tőlük. Számomra az a természetes, hogy jót teszek immár 23 éve a Baptista Szeretetszolgálatnál. Az eseményen minden alkalommal a lurkókat és kísérőiket vendégül látjuk egy szelet pizzára és üdítőre a Pizza King Express jóvoltából és Melhem Saad tulajdonos támogatásával – részletezte Baricz Dezső.

Erdélyi Mónika lányával érkezett az eseményre és fantasztikusan érezték magukat. – Hatalmas élmény volt részt venni a felvonuláson, még nem tapasztaltam ilyet. Olyan emberek között voltunk, akik sugározták a szeretetet, felnőttek és gyerekek egyaránt, és örültem, hogy mi is tudtunk adni egy kis szeretetet. Úgy feltöltődtem, hogy ezt az élményt beosztom jó pár hónapra. Dezső önzetlen tevékenységére egyszerűen szavakat nehéz találni. Hatalmas szíve van, jót akar, és segít az embereknek. Ekkora eseményt összehozni, ráadásul ilyenből többet is szokott szervezni egy évben, szóval le a kalappal előtte! Nem is értem ezt a nagy energiát, honnan jön neki. A legjobbakat kívánom neki, hogy folytatni tudja tevékenységét. Kedvelem őt mint szakember és mint magán ember is, nagyon szórakoztató és kedves ember, tényleg földig hajolok előtte, amit tesz a gyerekekkel és a rászoruló felnőttekkel is! – áradozott Mónika.

Szóljon hozzá!