ZETApress

hírportál

Belvárosi borünnep

Az I. Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál és Junibor Ünnep kezdődött délelőtt a belvárosi Szabadság téren. Nyissuk meg a nyarat a belváros szívében egy hangulatos, szabadtéri borozással, pezsgőzéssel! – hallottuk a délutáni sajtóbejáráson. A COVID-járvány alatti borfogyasztási szokásokról idekattintva olvashatunk.

A legjobb hazai borászatok és pezsgő pincészetek várják az érdeklődőket Budapest szívében, a Szabadság téren az első alkalommal megrendezett, ingyenes I. Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztiválon mától június 6-án Pünkösd hétfőig. A Szabadság tér nagy, füves területeivel és árnyat adó fáival évek óta tökéletes helyszíne a sikeres Belvárosi Sörfesztiváloknak. Idén június 2-a és 6-a között egy különleges, új rendezvénynek ad otthont: az I. Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztiválnak és Junibor Ünnepnek.

Az esemény a legkiválóbb hazai borászatok és pezsgő pincészetek nedűivel, valamint izgalmas street food kínálattal várja az érdeklődőket, akik hangulatos, szabadtéri borozással, pezsgőzéssel nyithatják meg a nyarat a pünkösdi hosszú hétvégén. A rendezvényre a belépés ingyenes, a fogyasztás a 2800 vagy 4000 forintos üveg fesztiválpohár megvásárlásához kötött.

A fesztivál nagyon jó lehetőség arra, hogy találkozzunk a fogyasztóinkkal. Visszajelzést kaphatunk tőlük, hogy kinek melyik tétel hogyan és miért tetszik. A világjárvány miatt a borfogyasztó közönség kicsit el is felejtette már egy ilyen esemény élményfaktorát, ezért szerintem fontos, hogy fellendítsük és újraépítsük a boros fesztiválokat – fogalmazott az esemény jelentőségéről Frittmann Péter soltvadkerti borász, a Junibor – Fiatal Borászok Egyesületének tagja.

Miklós Csaba szerint a koronavírus-járvány megváltoztatta a borfogyasztáshoz kapcsolódó szokásokat. – Sokkal több az online vásárlás, a turisták nehezebben mozdulnak ki vidékre. Jó lenne, ha az emberek újra bátrabban, szívesebben kirándulnának és járnának eseményekre. A borfogyasztók ugyanakkor egyre tapasztaltabbak, egyre tudatosabbak, egyre jobban képben vannak borvidékekkel, fajtákkal, technológiákkal kapcsolatban, ilyen értelemben nagyon jó irányba haladunk – vallja a móri borász, aki szintén ott lesz a Szabadság téri eseményen. A rendezvény nyitva tartása:

02-a csütörtök: 11:30 – 02:00
03-a péntek: 11:30 – 02:00
04-e szombat: 11:30 – 02:00
05-e Pünkösd vasárnap: 11:30 – 24:00
06-a Pünkösd hétfő: 11:30 – 24:00

Szóljon hozzá!