ZETApress

hírportál

Halat, vadat, s mi jó falat?

Április 30-tól május 2-ig a III. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál lesz Agárdon. A 2008-ban indult hosszabb távú, hagyományteremtő kezdeményezés központi rendezvényhelyszíne Agárd ? tudtuk meg a szervezőktől.

A Pálinkafesztivál egyedülálló a fesztiválok palettáján, hiszen egyszerre négy témát ölel fel és rendkívül téma-gazdag kulturális-, zenei-, és sport-program kínálatot nyújt. A szervezők büszkék arra, hogy a Velencei-tó térségében a témákhoz kapcsolódóan változatos és bőséges kínálatot tudnak bemutatni: a Velencei-tó gazdag halállományára, a környék vadvilágára, a remek eredményeket elérő bor-pincészetekre és a világhírű Agárdi Pálinkára.

A fesztivál célja, hogy megmutassa a térségbe látogató vendégeknek, hogy a Velencei-tó nem csak a forró, nyári időszakban csábító turisztikai célpont, hanem egész évben remek kikapcsolódási lehetőségek tárházát tudja felvonultatni. A fesztivál ideje alatt a helyi szállásadók 2=3 és 3=4 éjszaka ajánlatokkal igyekeznek kedveskedni az idelátogatóknak.

Ízelítő a programokból

KulTúra ? a Velencei-tó bemutatása buszos-, kerékpáros- és gyalog túrák keretében. Nyílt nap az Agárdi Pálinkafőzdében ? A helyszíneken egész nap fogadnak érdeklődőket. Főző-versenyek. Magyar Rét hagyományőrző bemutatókkal és programokkal ? a Lovasíjász Akadémia és a csákvári csikósok bemutatója, hagyományőrző kézműves foglalkozások, rovásírás oktatás, stb.

Vadászkutya bemutató, trófea kiállítás, kutyaiskola-bemutató. Ifjúsági Rét ? gyermek kézműves foglalkozások a Zsongó Bárkával, gyermek óriás performance műalkotás a Velencei-tavi Művészetbarátok közreműködésével.

Kreatív- és kézműves foglalkozások. Helyi amatőr csoportok bemutatkozása: mazsorettek, népdalkörök, bordal előadások, néptánc együttesek, citerazenekarok, hastáncosok, tűzzsonglőrök, zászlóforgatók, zsonglőr produkciók, stb. Színielőadások: Óperenciás Bábszínház, Nagy Bandó András. Nemzetközi vendég-csoportok produkciói: fúvós zenekarok, folklór bemutatók, stb.

Esténként koncertek, fellépők és utcabál: Gyémánt Gospell, Kiss G. ? Dobai Jazz Quartet, Pravo zenekar, Cha-Cha Budatpest (Django Free és Balássy Betty és Varga Ferenc közreműködésével), Ismerős Arcok, Hetero Sapiens, Tűzveszély, Déva, Vágtázó Csodaszarvas, RetRock, Revolution, Guilotine, Tűzijáték? és még sok minden más.

Szóljon hozzá!