ZETApress

hírportál

Az alkotás értéket teremt!

Megvannak a nyertesek! Az Év Alkotása-díjak átadóján voltunk délután a Dob utcai Spinoza Színházban. A Fedél Nélkül Utcalap legnagyobb éves művészeti eseménye két pandémiás év után ismét személyes részvételű eseményként kerülhetett megrendezésre.

A Fedél Nélkül facebook oldalán április 12-e és április 27-e között zajló Év Alkotása közönségszavazás során naponta tették közzé a versenyző műveket jeles színművészek előadásában. Csatlakozott ehhez Bíró Kriszta, Fullajtár Andrea, Für Anikó, Kálid Artúr, Lengyel Tamás és Nagy Zsolt. A szakmai zsűritagok: Garaczi László író, Balogh Tibor képzőművész, Szász Lilla fotóművész, Németh Gábor író és Eifert János fotóművész, a zsűrielnök: Fekete András, a Pagony Kiadó munkatársa voltak.

A szavazók közt kisorsolják a Fedél Nélkül Könyvek könyvcsomagját, melyben Röhrig Géza angyalvakond című kötete és a FN 25. születésnapja alkalmából kiadott antológia is benne lesz. A nyertes műveket a Fedél Nélkül május 19-ei és június 2-ai lapszámában teszik közzé.

A Menhely Alapítvány kiadásában működő Fedél Nélkül utcalap 2004 óta hirdeti meg folyamatosan művészeti pályázatát otthontalan emberek számára vers, próza és kép kategóriákban. Archívumukban mára 450 alkotó 11 ezernél több alkotását őrzik és publikálják folyamatosan, kiadói tevékenységük révén a Fedél Nélkül Könyvek 8 kötete jelent már meg. Az Év Alkotása Díjátadó keretében minden évben szakmai zsűri adja át az előző évben beadott művek legjobbjainak járó díjakat, ráirányítva a figyelmet az otthontalan művészek tehetségére és elismert szerezve számukra a kortárs művészeti szférában és többségi társadalomban egyaránt. Mottójuk: Az alkotás értéket teremt!

Szóljon hozzá!