ZETApress

hírportál

JÖYRÖM a Turbinában

JÖYRÖM, az AZVLM 4. eseménye április 23-án szombaton a Turbina Kulturális Központban kerül megrendezésre. Egyedi, itt debütáló és már ismert, de újra gondolt zenei és egyéb művészeti projektek egész napos áramlása a JÖYRÖM tematika körül – tudatták sajtósaik.

A Dürer Kertet 2019-ben kétszer is telerakó kollektíva azóta olyan projekteken dolgozott, mint a Kolorádó fesztivál művészeti és civil line up-ja, a Bagázs Egyesületes roma gyerekekkel készült elektronikus zenei album, a különböző műfajok képviselőit összeültető Dűlő podcast, most pedig ismét saját rendezvényre hívnak mindenkit, akibe kellő pörgés és kíváncsiság szorult.

A Vajdahunyad utcai Turbinába meghívott fellépőket és művészeket nem egy szokásos fellépésre kérték fel, hanem hogy úgy és azt adják elő, ami nekik a legnagyobb JÖYRÖM-öt jelenti. A JÖYRÖM olyan mindennapi apró örömök összessége, amiket hajlamosak vagyunk alábecsülni. Sajátossága, hogy sokszor nem ismerjük fel, nem vesszük észre, de leginkább nem szánunk rá elég időt. Pedig a JÖYRÖM elengedhetetlen kapaszkodó, ami átsegít a szürkeségen.

Az egyik headliner egy soha nem látott duó, HOLI és 6363 közös performansza ugyanannyira lesz techno, mint a tőlük megszokott rap, ráadásul dobok és yoyo-zás is lesz a produkcióban, minden ami nekik örömöt jelent. Ott lesznek a Willany Leó kortárs táncosai, a boldog jövőt jövendölő Rúna anyó, az ErdőFürdő installációval pedig a Greenpeace szárnyai alatt született BOLYGÓ csapat és Kas Franci képzőművész behozza a természetet a nyolcadik kerület közepére.

Szóljon hozzá!