ZETApress

hírportál

TÚD a képernyőkön

Élőben közvetíti a Televíziós Újságírók Díja gálaestet az RTL Magyarország és a TV2 Csoport. Gundel Takács Gábor vezetésével közös műsorban, egyidőben lesz látható a díjátadó a vezető televíziótársaságok online felületein – tudatta a KEN!media.

Március 23-án szerdán a TV2 Csoport és az RTL Magyarország közösen, élőben közvetíti online felületein a Televíziós Újságírók Díja gálaestet. A 20 órakor kezdődő ünnepélyes díjátadó házigazdája Gundel Takács Gábor lesz. Az eseményen kiderül, hogy mely televíziós produkciók és személyek nyerik el a rangos elismerést. A 13 kategória jelöltjei idekattintva olvashatók.

Idén – a Televíziós Újságírók Díja kilenc éves története során első alkalommal – nemcsak a meghívott vendégek, hanem online közvetítések révén a nagyközönség is figyelemmel kísérheti az elismerés ünnepélyes díjátadó gálaestjét. A március 23-án szerdán 20 órakor kezdődő esemény egyszerre, egyidőben, élőben lesz látható a két nagy kereskedelmi televíziótársaság, az RTL Magyarország és a TV2 Csoport online felületein, az RTL.hu portálon és a TV2 Play platformokon.

Nagyon örülök, hogy az RTL Magyarország a TV2 Csoporttal közösen élőben közvetíti a Televíziós Újságírók Díjátadó gáláját. A TV2 Play és az RTL.hu jóvoltából 2022-ben a nagyközönség is részese lehet ennek a rangos eseménynek. A kereskedelmi televíziózás idén 25 éves Magyarországon, és ez az első olyan alkalom, hogy a két legnagyobb csatorna összefogásban közvetít egy szakmai rendezvényt – mondta Pavel Stanchev, a TV2 Csoport vezérigazgatója.

A Televíziós Újságírók Díjátadó Gálája a legfontosabb szakmai rendezvény és díj, amelynek odaítélését mindig is pártatlannak tartottuk. Nagyon örülünk, hogy ettől az évtől ezt az is kifejezi, hogy a két nagy kereskedelmi televízió online felületei az RTL.hu és a TV2 Play is közvetíti a díjátadó eseményeit. Ez az utóbbi időben szokatlan együttműködés jelzi azt is, hogy a kereskedelmi televíziós piacon nem ellenségek, csupán ellenfelek vannak – mondta Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója.

A gálával mindig is fontos célunk volt, hogy ne csak egy díjátadó legyen, hanem egyben a televíziózás ünnepe is. Egy olyan esemény, amikor egy évben egyszer a tévétársaságok félreteszik az egymással való versengést és elismerik egymás sikereit. Ezt pedig most a közös közvetítés tovább erősíti, melynek köszönhetőn mostantól a nagy közönség egy olyan nagy tévés eseményt követhet online, amit eddig csak a szakma képviselői láthattak – mondta Kenderessy Szabolcs, a Televíziós Újságírók Díja alapítója és a SorozatWiki főszerkesztője.

1 hozzászólás

 1. A Televíziós Újságírók Díja ma esti kategória-győztesei:
  Legjobb nagyszabású show-műsor: Sztárban sztár leszek! (TV2)
  Legjobb vetélkedő: A Géniusz (ATV)
  Legjobb reality: Cápák között (RTL Klub)
  Legjobb gasztroreality: Séfek séfe (TV2)
  Legjobb sportreality: Exatlon Hungary (TV2)
  Legjobb talkshow: DTK: Elviszlek magammal (Spektrum Home)
  Legjobb zsűritag: Puskás Peti (RTL Klub)
  Legjobb női műsorvezető: Ördög Nóra (TV2)
  Legjobb férfi műsorvezető: Till Attila (TV2)
  Legjobb heti sorozat: Apatigris (RTL Klub)
  Legjobb napi sorozat: Keresztanyu (RTL Klub)
  Legjobb színésznő: Molnár Piroska – Keresztanyu (RTL Klub)
  Legjobb színész: Csuja Imre – A mi kis falunk (RTL Klub)