ZETApress

hírportál

Márciusi díjátadó

Március 23-án szerdán este adják át a Televíziós Újságírók Díját. Két rendhagyó év után idén a hagyományos időpontban és helyszínen: a Mátyás utcai ünnepélyes gálaesten jelentik be, hogy a szakmédia szavazatai alapján melyek a tavalyi év legjobb hazai, szórakoztató műfajú televíziós teljesítményei.

A Televíziós Újságírók Díja Magyarország legrangosabb szakmai értékmérőjének számít, köszönhetően a korábbi évek díjazottjainak, valamint az elismerést övező óriási médiaérdeklődésnek. Az immár kilencéves múltra visszatekintő, 2014-ben alapított elismerés célja, hogy klasszikus kritikai szempontok alapján emelje ki az előző év legprofesszionálisabb magyar, szórakoztató műfajú tévés teljesítményeit: műsorokat, sorozatokat, műsorvezetőket, zsűritagokat és színészeket.

A hagyományoknak megfelelően az elismerést idén is a Budapest Music Centerben adják át. – Az előző két évben a koronavírus miatt a szokásos március végi időpont helyett, szeptemberre kellett halasztanunk a díjátadót. Nagyon örültünk, hogy ezekben az időkben végül meg tudtuk rendezni a gálát, de optimálisabb, ha az előző évi díjakat a következő év első felében adjuk át. Ezért rakjuk most vissza az eseményt, a régi bevált időpontjába – mondta Kenderessy Szabolcs, a Televíziós Újságírók Díja alapítója és a SorozatWiki főszerkesztője.

A díjat a legfontosabb szak- és hírmédiumok vezető újságíróinak szavazatai alapján ítélik oda. Idén a Televíziós Újságírók Díjának grémiumát a 24.hu, a Hír7, az Index, a Kreatív, a Marketing&Media, a Media1, a Médiapiac, az Origo, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a TVR-hét egy-egy újságírója alkotja – tudatta a KEN!media.

Az előző év díjazottjai

Legjobb nagyszabású show-műsor – Álarcos énekes
Legjobb vetélkedő vagy sportműsor – Exatlon Hungary
Legjobb reality – Farm VIP
Legjobb talkshow – DTK: Elviszlek magammal
Legjobb zsűritag – Bereczki Zoltán (Sztárban Sztár)
Legjobb női műsorvezető – Ördög Nóra (Újratervezés)
Legjobb férfi műsorvezető – Istenes Bence (Álarcos énekes)
Legjobb heti sorozat – Mellékhatás
Legjobb napi sorozat – Mintaapák
Legjobb színésznő – Sztarenki Dóra (Mellékhatás)
Legjobb színész – Scherer Péter (Apatigris)
Legjobb mellékszereplő – Barta Ágnes (Mellékhatás)

Szóljon hozzá!