ZETApress

hírportál

Méztelen hetek

Hányszor álmodoztunk már arról belefáradva a szürke, üres hétköznapokba, hogy egyszer csak egy színektől, illatoktól túláradó trópusi szigetre menekülünk? Olivie, a Nem mézes hetek főszereplője maga is meglepődik, hogy ez a vágya milyen könnyen teljesül.

Egyedülálló, épp most rúgták ki a munkahelyéről, és amúgy is úgy érzi, hogy kifejezetten szerencsétlen az életben, semmi nem jön össze neki: előnytelen testalkata, hétköznapi bénázásai, ügyetlen fellépése miatt is. Nem csoda, ha az a benyomása, mintha mindig elkerülné a boldogság. Ezért aztán nem gondolkodik sokat, amikor nővére egy véletlen baleset után felajánlja neki a saját tíznapos nászútját, mely egy all-inclusive utazás Mauira, Hawaii egyik káprázatos szigetére.

Talán most kezdődik el Olive sikerszériája? A szigeten még egy álláslehetősége is kínálkozik, a hely pedig mondani sem kell, fantasztikus. Az álomszerű, trópusi nyaralás egyetlen apró hibája, hogy Olive a luxusútra csak úgy juthatott el, ha ő játssza el frissen házasodott ikernővérét, Ethan pedig testvére újdonsült férjét. És ha csak semleges viszonyban lennének a férfival! De sajnos Ethannel évek óta ki nem állhatják egymást.

Christina Lauren története zseniális feszültségkeltéssel indul hát: mit képes ebből a helyzetből kihozni ez a furcsa páros, akik oly régóta ellenségei egymásnak? A szerzőpáros megbízhatóan szállítja egy vicces, romantikus történet kötelező és eddig nem ismert elemeit is, mígnem aztán újabb és újabb csavarokkal érkezünk el a végkifejletig. Az üde hangulatú, könnyed történet ugyan elgondolkodtató elemekben is bővelkedik, olvasása mégis igazi kikapcsolódás. A regény által azonnal kiszakadhatunk megszokott valóságunkból, és lélekemelő pillanatokat szerez minden olvasónak, akár egyedülálló, akár nem. Hiszen a történet visszaadja a hitet a barátság, a család és a szerelem erejében. Világossá válik az is, hogy ezek a klasszikus értékek nem is annyira egzotikus különlegességek, mint hinnénk, és még csak Hawaiira sem kell elutaznunk ahhoz, hogy rájuk leljünk.

Ezt a romantikus történetet mindenkinek olvasnia kell, aki valaha is úgy érezte, nincs szerencséje a szerelemben. Olive és Ami ikrek. Ami mindent bezsákol, Olive-nak viszont folyton pechje van, és ezt már meg is szokta. Kettejük közt vitathatatlanul Ami a bajnok… még a lakodalma is szinte ingyen van a különböző akcióknak és nyereményeknek köszönhetően. Olive-ot csak egy dolog zavarja a pechszériájánál is jobban: Ami esküvőjén az egész napot a vőféllyel kell együtt töltenie, aki nem más, mint Olive ősellensége, Ethan Thomas. Olive megacélozza magát a pokoli nap előtt, elhatározza, bátor képet vág hozzá, és az egészet átvészeli.

De a komplett násznép ételmérgezést kap, Olive és Ethan kivételével, így aztán átmenetileg muszáj nekik fegyverszünetet kötniük, hogy Hawaiira utazhassanak. Végül is tíz felhőtlen nap megéri, hogy az ember belebújjon a friss házasok bőrébe, nem igaz? De furcsa módon Olive mintha nem is bánná, hogy bele kell helyezkednie a szerepbe. Mintha minél inkább tettetné, hogy ő a legszerencsésebb nő a világon, annál inkább úgy érezné, hogy tényleg ez az igazság.

Christina Lauren: Nem mézes hetek (The Unhoneymooners) című könyvét valójában nem egy ember, hanem egy szerzőpáros írta, akiknek keresztnevéből áll össze a Christina Lauren név. A két alkotó, Christina Hobbs és Lauren Billings nemcsak szerzőtársak, de egymás legjobb barátai is, akik régóta rajonganak a romantikus regényekért. Könyveik olyan népszerűek, hogy New York Times, USA TODAY és #1 Internationally bestsellerekké váltak. A 352 oldalas puha kötésű könyv február 10-én jelenik meg Lévai Márta fordításában a 21. Század Kiadó gondozásában – tudtuk meg Finy Petrától.

Szóljon hozzá!