ZETApress

hírportál

Bajnokok Csepelen

Kétszáz karácsonyi élelmiszercsomagot indít útjára az Ökumenikus Segélyszervezet hazai rászoruló családokhoz 40 hívás a 1353 adományvonalra = 1 ünnepi élelmiszercsomag egy családnak – tudtuk meg a csepeli országos központban. Fotóink Fekete Dániel / MÖS felvételei.

200 doboznyi tartós élelmiszert indít útnak a következő napokban az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontja. Az ünnepi adománycsomagok összeállítását és családokhoz való eljuttatását a járványhelyzet miatt idén több kisebb szakaszban valósítják meg. A szervezet Országos Segélyközpontjába a járványhelyzet óta évente dupla mennyiség, azaz mintegy 80 ezer kérés érkezik, egész éves segítségnyújtásának csupán töredéke a most útnak induló mennyiség.

Az élelmiszercsomagok összeállításába ma délután Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, Lőrincz Tamás olimpiai bajnok birkózó és Katus Attila sportaerobic világbajnok is bekapcsolódott, amikor első csomagot egy budapesti családhoz el is vitték el Gáncs Kristóffal, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatójával. Az ünnepi adománycsomagok Magyarország több pontjára fognak megérkezni: többgyermekes családokhoz, gyermekeiket egyedül nevelő szülőkhöz, létminimum alatt élőkhöz, krízishelyzetbe került családokhoz egyaránt. A karácsonyra való tekintettel a csomagokba a tartós élelmiszerek mellett olyan karácsonyi finomságok is kerülnek ilyenkor, melyeket a családok nem tudnak megengedni maguknak.

A segélyakció kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A Segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni. Aki nagyobb összeget szeretne felajánlani és rendelkezik bankkártyával, az a weboldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat online. Lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámlaszámon is. A Tesco áruházakban december 24-én péntekig 250 forintos adománykuponokat lehet vásárolni a kasszáknál, illetve online is, a nagyobb postákon pedig kihelyezett gyűjtődobozokban gyűjtik a pénzfelajánlásokat vagy csekken lehet adományozni.

Kárpátalján és Erdélyben is segít az Ökumenikus Segélyszervezet

Adventi segélyakciói szervezése során, a határon túli rászoruló családokra is gondol az Ökumenikus Segélyszervezet. Az ünnep felé közeledve 581 rászoruló számára ad át élelmiszercsomagot a szervezet Kárpátalján, közülük 50 olyan család számára, akik gyermekei a beregszászi központ foglalkozásait rendszeresen látogatják. A tartalmas élelmiszercsomagokba többek között búzaliszt, étolaj, cukor, rizs, levestészta, borsókonzerv, fűszerpaprika, az ünnepi időszakra gondolva pedig csokoládé, nápolyi, gumicukor és további édesség is került. A Segélyszervezet téli tüzelőanyaggal is támogatja a Beregszászon és környékén élő rászoruló családokat és egyedül élő időseket, összesen 185 háztartás számára érkezik a hideg időben különösen fontos segítség.

Erdélyben a Maros megyei Lazarénum Alapítvány intézményei és a látókörükben élő árvákat, időseket, illetve sokgyermekes családokat támogatja élelmiszer és higiéniás csomagokkal az Ökumenikus Segélyszervezet. A csomagok olyan alapvető élelmiszereket tartalmaznak, mint étolaj, tészta, finomliszt, cukor, lencse, lekvár, fűszerpaprika és gyümölcs, a gyerekekre gondolva pedig csokoládét, szaloncukrot és tejkaramellát is rejtenek. Az intézmények megfelelő fertőtlenítése is biztosított a higiéniás eszközöket tartalmazó csomagoknak köszönhetően. Az adományok jóvoltából 170 rászoruló család számára is emlékezetessé válik az adventi készülődés időszaka.

Szóljon hozzá!