ZETApress

hírportál

És te mit kaptál?

Az Önkéntesség Világnapján ünnepi könyvbemutatót tartott és kitüntetéseket adott át az Ökumenikus Segélyszervezet, amely az elmúlt évek során végzett lelkes, kitartó és önzetlen munkáért mondott köszönetet önkénteseinek az Erzsébet téri Akvárium Klubban.

A rendezvényen Kézdi Bea szerkesztő, Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató, Dombi Rudolf és Katus Attila sportolók Lékai-Kiss Ramóna moderálásával pódium beszélgetésen mutatták be az Ökumenikus Segélyszervezet 30 éves fennállásának jubileumára kiadott És te mit kaptál? című könyvet. Fotóink Egressy Rita felvételei.

A Luther Kiadó gondozásában megjelent műben a szervezet sokszínű közösségének ismert tagjai (Berki Krisztián, Dombi Rudolf, Dombovári István, Fabiny Tamás, Gyurta Dániel, Iszak Eszter, Katus Attila, Kovács KOKO István, Lehel László, Lékai-Kiss Ramóna, Lévai Anikó, Nagy Ervin, Rátonyi Kriszta, Rost Andrea, Szabados Ágnes, Wolf Kati) vallanak arról, mit ad számukra, és hogyan vált életük részévé a segítő munka. Szerzői: Boda Zsuzsa, Kézdi Bea, Stifner-Kőháti Dorottya és Vitális Judit. Az ismert önkéntesek történetei mellett több rászoruló azt meséli el, hogy milyen módon segítette őt – akár életre szólóan – a krízishelyzetéből való kilábalásban a segélyszervezet támogatása.

A könyvbemutató után Gáncs Kristóf és Lévai-Kiss Ramóna adta át az elismeréseket, majd a forralt borok és sülik mellett beszélgettünk a megjelentekkel. Az utolsó elismerést nagy meglepetésére Rami kapta Kristóftól.

Szóljon hozzá!