ZETApress

hírportál

Fényes trolik

Mikulástroli gyűjti a cipősdobozba csomagolt ajándékokat. Ma indul útjára Budapesten az ünnepi díszbe öltöztetett Mikulástroli. A Mikulás és segítője ezúttal is várja az utasokat, valamint a cipősdobozba csomagolt ajándékokat, amelyeket a BKK eljuttat a Baptista Szeretetszolgálatnak.

A Mikulástrolival a 72M, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és a 83-as trolibusz vonalán december 19-én vasárnapig lehet utazni, ezt követően a feldíszített csuklós jármű még 2022. január 6-án Vízkeresztig közlekedik fénytroliként. A Mikulástroli mellett idén is közlekedik egy másik fénytroli – tudtuk meg a délutáni Városháza parki sajtótájékoztatón.

A Mikulástroli ma 16 órakor indult útjára a Városháza Parkból, a Cipősdoboz Vár mellől. A 72M, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és a 83-as trolibusz vonalán december 19-én vasárnapig bárki találkozhat a Mikulással, a BKK ügyfelei azonban nemcsak együtt utazhatnak vele, hanem leadhatják a cipősdobozba csomagolt ajándékokat is.

Idén 18. alkalommal szervezi meg a Cipősdoboz Akciót a Baptista Szeretetszolgálat, amely a Mikulástrolin összegyűjtött ajándékokat rászoruló gyermekeknek juttatja el. Ezek a cipősdoboznyi ajándékok Magyarország legszegényebb, legtávolabbi részeibe jutnak el. A kezdeményezésről idekattintva számos hasznos információ található. A fővárosi közlekedésszervező már 7. éve vesz részt az akcióban. A cipősdobozba tett ajándékokat az alábbi BKK Ügyfélközpontokban is le lehet adni:

Központi ügyfélszolgálat (VII. Rumbach Sebestyén utca 19-21.)
Keleti pályaudvar ügyfélközpont (VII. Baross tér, metróállomás, aluljáró szint)
Kelenföld ügyfélközpont (XI. Kelenföld vasútállomás, metróállomás, aluljáró szint)
Széll Kálmán tér ügyfélközpont (II. Széll Kálmán tér, metróállomás)
Szentlélek tér ügyfélközpont (III. Szentlélek tér, HÉV-állomás)

A Mikulástroli nemcsak a rajta ülő Mikulás miatt különleges: káprázatos fényeit csaknem tízezer alacsony fogyasztású LED-ből összeállított fényfüzér biztosítja, és az ünnepi hangulatról különleges, egyedi belső dekoráció is gondoskodik. A Mikulástroli – kihasználva a jármű adta lehetőségeket – önjáró üzemben minden nap a belvárosig közlekedik. A 75-ös, a 76-os, a 77-es és a 80-as trolibusz a Blaha Lujza térig meghosszabbított útvonalon jár majd, így biztosítja a lehető legtöbbeknek a Mikulástroli elérését. A Mikulástrolin normál díjszabás szerint lehet utazni, a járat közlekedési rendjéről idekattintva, indulási időpontjairól pedig a BKK menetrendjéből, a trolibuszok ikonjára kattintva lehet tájékozódni. Az ünnepi díszkivilágítással felszerelt csuklós trolibusz december 20-án hétfőtől január 6-án csütörtökig fénytroliként közlekedik az említett trolivonalakon.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is útnak indul még egy, fényfüzérekkel feldíszített trolibusz is, amelyik holnaptól a 70-es, a 73M, a 74-es, a 76-os, a 78-as, valamint a 79M troli vonalán közlekedik, és 2022. január 6-ig ünnepi hangulatot varázsol Budapest számos pontjára. Ezen a trolibuszon is normál díjszabás szerint lehet utazni, további részletek ugyancsak a BKK honlapján találhatók.

Szóljon hozzá!