ZETApress

hírportál

Mentes falatkák

Finom falatokkal megspékelt beszélgetés volt tegnap este a Szent István körúti Örkény István Könyvesboltban Módos Anikóval És még mentes is című könyvéről és a receptekhez fűződő élményeiről. Az est házigazdája Nemes Nóra, a We Love Budapest munkatársa, korábban a nosalty.hu újságírója volt.

Joggal kérdezhetik: de ki ez a nő, aki előbukkan itt a semmiből és azt állítja, hogy majd ő megmondja a mentes tutit?

Amikor 2013-ban kézhez kaptam az autoimmun betegségemről szóló diagnózist, úgy éreztem, itt a vég, nekem annyi. Nem a betegség ténye borított ki, sőt szerencsésnek éreztem magam, hogy az orvostudomány akkori állása megoldást kínált életben maradásomra. Amikor – elsősorban amerikai forrásokat felkutatva – alaposan beleástam magam a témába, kiderült, hogy a hormonpótlás mellett csak egy rendkívül szigorú diéta betartásával remélhetek elfogadható életminőséget.

Na de hogyan fogok boldogulni a jól megszokott alapanyagok nélkül? Az én hedonizmusommal nem volt opció a fényevés – főleg nem életvitelszerűen. Eldöntöttem, hogy bármit megteszek, csak ne kelljen lemondanom addigi életem ízélményeiről.

Belevetettem magam az alapanyagok megismerésébe, és megállás nélkül sütöttem-főztem azokat a nyersanyagokat felhasználva, amelyeket a diéta engedett. Számos kudarc után alakult ki az a választék, amivel mára már nemcsak én, de a családom és a barátaim is elégedettek. A sok elismerés és biztatás, amit tőlük kaptam, győzött meg arról, hogy kedvenc receptjeimet megosszam azokkal, akik hozzám hasonló cipőben járnak.

A könyvben szereplő valamennyi étel sokszor kipróbált, garantált sikert hozó fogás, jó szívvel ajánlom azoknak is, akik semmiféle diétát nem követnek, egyszerűen csak valami finomra és egészségesre vágynak – vallja a szerző a Kossuth Kiadó gondozásában megjelent 160 oldalas képes receptkönyv hátsó keményborítóján.

Szóljon hozzá!