ZETApress

hírportál

Gránit Oroszlánok

Ötödik alkalommal vehették át a felelősségteljes férfiak a Gránit Oroszlán Példakép Díjakat. Nívós díjkiosztó gálán osztották ki tegnap a díjakat a Kőbányai úton!

Minden évben november 19-én, Erzsébet-napon van a Férfiak Világnapja. Ebből az alkalomból 18-án a Férfiak Klubja Társadalmi Szervezet átadta a Gránit Oroszlán Példakép Díjakat a 2021-es év férfi példaképeinek. A díjat 2017 óta immár 5. alkalommal ítélte oda a Gránit Oroszlán Példakép Testület öt kategóriában három-három férfinak. Díjazták a kiemelkedő, a családért és a közösségért elkötelezett férfiakat apa, férfi pedagógus, mester, felelős üzletember és közéleti kategóriákban.

A korábbi díjazottak között olyan példamutató személyiségek vannak, mint Kassai Lajos, Imre Géza, Várkonyi Attila és Dolhai Attila. Idén a kiemelkedő életteljesítménnyel rendelkező 15 férfi között olyan neves emberek is megtalálhatók, mint Csák János közgazdász és Lackfi János költő és Decsi András mesteredző. Gratulálunk férfi példaképeinknek!

Az Eiffel Műhelyházban tartott Díjátadó Gála fővédnöke: Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter képviseletében dr. Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkár volt jelen. Részt vettek még az öt kategória idei kiemeltjei, a Gránit Oroszlán Példakép Testület tagjai, a média képviselői, a korábbi évek díjazottjai, illetve közel háromszáz meghívott vendég. Az elegáns és egyben megható gálaünnepségen olyan férfiakat emeltek ki, akik a jövő generációit építik, akik élen járnak az értékek örökítésében, példamutatásban, nevelésben.

Bedő Imre, a Férfiak Klubja megálmodója és alapítója a nyitóbeszédben elmondta: A Férfiak Klubja egyik rendkívüli teljesítménye, hogy a férfiak ügyét sikerült a társadalmi érdeklődés középpontjába állítani, például a Gránit Oroszlán Példakép Díj létrehozásával, amelyet mára a legkiemelkedőbb elismerések egyikeként tartanak számon. Nem maga a díj a legfontosabb azonban, hanem a mögötte álló eszmeiség és értékrend. A mai kornak szüksége van követhető emberi mintákra, példaképekre. Mindannyian ismerünk környezetünkben legalább egy olyan férfit, aki a munkája, szolgálata, áldozatkészsége alapján megérdemli közössége elismerését.

A Gránit Oroszlán Példakép Díjat azért hoztuk létre, hogy a kis közösségek is kimutathassák nagyrabecsülésüket ezen férfiak iránt. Nagyon büszkék vagyunk mindazokra, akiknek teljesítményét már a Díjra jelöléssel is elismerték. Büszkék vagyunk mindenkire/minden közösségre, aki felfigyel a környezetében az értéket adó férfiakra, és elismerését a Díjra való jelöléssel is kifejezi. Minden közösség sorsa azon múlik, mennyire becsüli meg azon tagjait, akik a szavakon túl hajlandók cselekedni is a közösség érdekében. Rajtuk múlik ugyanis, hogy legyenek, maradjanak olyanok, akik fáradtságot nem ismerve tesznek, áldozatokat hoznak a nőkért, a gyerekekért és a jövő generációért – hangsúlyozta Bedő Imre, a Gránit Oroszlán Példakép Díjat életre hívó Férfiak Klubja alapítója.

A Díjátadó Gála színvonalát a Vivat Bacchus énekegyüttes és Kovács András Péter meglepetés sztárvendégek emelték, a műsorvezető Gundel Takács Gábor volt. Idén is a Gránit Oroszlán Példakép Testület titkos szavazással választotta ki a beérkezett jelölésekből minden kategóriában a három-három díjazottat. A Gránit Oroszlán Példakép Testület tagjai a korábban díjazott példaképek, ők hitelesítik az újonnan kiválasztottakat. A kezdeti zsűri női tagjaiból megalakult a Testület női tagozata, amely évente Különdíjat oszt és kizárólag tiszteletbeli úton gyarapodik.

A Gránit Oroszlán Példakép Díj Apa kategória a férfias minta átadásának fontosságára, a minőségi apa-gyermek idő pótolhatatlanságára, az apa nélkülözhetetlenségére hívja fel a figyelmet. Az Apa kategória díjazottjai 2021-ben Dyekiss Emil Gergely, dr. Lőrincz György és Joszt László.

A Gránit Oroszlán Példakép Díj Férfi pedagógus kategória a férfi pedagógusi példaképek fontosságára, a társadalmi felelősségük jelentőségére, a pálya presztízsének növelésre hívja fel a figyelmet. A Férfi pedagógus kategória díjazottjai 2021-ben dr. Seres István, Makkai Ferenc és Pánczél Róbert.

A Gránit Oroszlán Példakép Díj Mester kategória olyan mindennapi hősöket – edzőket, ifjúsági vezetőket, oktatókat, vagy más, értékformáló területen tevékenykedőket – emel ki, akik a szakmai munkán túl életükkel, emberségükkel, élethez való hozzáállásukkal állítanak példát gyermekeink elé. A Mester kategória díjazottjai 2021-ben Decsi András, dr. Rostás Gábor és prof. dr. Tóth Miklós.

A Gránit Oroszlán Példakép Díj Közéleti kategória a közéleti példaképek óriási felelősségét hivatott jelezni. Mint ismert közéleti személyiségek – írók, művészek, sportolók vagy egyéb értékformáló területen tevékenykedők – folyamatosan a figyelem középpontjában állnak, így példamutatásuk a közösség számára meghatározó. A Közéleti kategória díjazottjai 2021-ben dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, Lackfi János és Tóth Zoltán.

A Gránit Oroszlán Példakép Díj Felelős üzletember kategória olyan vállalkozókat, cégvezetőket, menedzsereket, üzletembereket ismer el, akik felismerik a saját érdekeiken túlmutató társadalmi felelősségüket is. Ezt a felelősséget nem pusztán szavakkal, hanem kézzelfogható tettekkel is igazolják. A Felelős üzletember kategória díjazottjai 2021-ben: Barabás János, Csák János és Szabó Szilárd.

Szóljon hozzá!