ZETApress

hírportál

Adományok a Bazilikánál

Újra megnyílt az Ökumenikus Segélyszervezet Adománypontja a Bazilikánál. A járványhelyzet miatt tavaly elmaradtak a karácsonyi vásárok, de most újra megnyithatta Adományboltját az Ökumenikus Segélyszervezet a budapesti Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén.

Az ünnepi hangulatú találkozásoknak és élményeknek helyet adó Szent István téren lehetőség lesz a segélyszervezet munkájának megismerésére és a karitatív szervezet által egész évben segített rászorulók támogatására is – tudatta Kis Boáz sajtóreferens.

Az egész adventben nyitva tartó szeretet.éhség. Adománypont idén is két házikóból áll: egy különleges boltból és egy mézeskalácsszív sütödéből. Az Adományboltban megvásárolható ajándéktárgyakkal nemcsak a megajándékozottnak szerzünk örömet, hanem az árba épített adományból rászoruló családok ünnepét, illetve hétköznapjait is jobbá tehetjük.

Az itt elérhető kézműves ajándéktárgyakat igazán egyedivé az teszi, hogy a segélyszervezet intézményeiben élő rászoruló családok, gyermekek vagy éppen a szervezet hajléktalan intézményeiben lakók készítették őket. Az Adománybolt mellett kapott idén is helyet a Segélyszervezet szeretet.éhség. sütödéje, ahol az önkéntesek folyamatosan készítik a szebbnél szebb mézeskalács szívecskéket, hogy azokkal köszönjék meg az adományozók perselybe dobott vagy a HelloPay bankkártyás terminálnál nyújtott támogatását. Az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvény csak védettségi igazolvánnyal látogatható!

Emellett nemcsak az Adományponton, hanem a vásár egész területén lehet csatlakozni az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. adománygyűjtéséhez. Aki az árusoknál, illetve vendéglátó standoknál bankkártyával fizet, annak a HelloPay fizetési rendszere felkínálja, hogy a vásárlás értékének 5-10-15-20%-át egy mozdulattal hozzá adja a végösszeghez, így hozzájárulva a segélyszervezet gyűjtéséhez.

Mire gyűjt a Segélyszervezet?

Ahogy a szeretet.éhség. gyűjtés jelmondata, az ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek! is hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem egy egyszeri ajándékozásról szól. Azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből.

Az Ökumenikus Segélyszervezet évente családok tízezreinek nyújt kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy éppen tanszerek formájában, átmeneti otthonainkban családok százainak biztosít lakhatást és átfogó támogatást a továbblépéshez. Kiemelt célkitűzése az esélyteremtés: hogy a – járványhelyzet miatt különösen is nehéz helyzetbe került – rászoruló családoknak esélyt kínáljon a felzárkózásra, a gyermekeknek segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében.

Hogyan lehet csatlakozni az összefogáshoz?

A 1353-as adományvonalon hívásonként vagy sms-enként 250 forinttal lehet adományozni.

Aki rendelkezik bankkártyával, a weboldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat, de természetesen továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámla számon is.

A segélyszervezet Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén felállított Adománypontjában, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományt a látogatóktól. A helyszínen lehetőség nyílik megismerkedni a Segélyszervezet munkájával, az adományboltban pedig a Segélyszervezet intézményeiben készített ajándéktárgyak vásárlásával lehet segíteni!

Az ország bármelyik Tesco áruházának vevői 250 forintos adománykuponok vásárlásával támogathatják a Segélyszervezet munkáját.

A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba dobott vagy csekken felajánlott adománnyal.

November 26-án péntektől az Erkel Színház előtt az Opera által szervezett Diótörő Fesztivál keretében árusított forralt bor és más finomságok árával támogathatják a kitűzött célokat.

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is várja mindazok jelentkezését az onkentes@segelyszervezet.hu emailcímen, akik szívesen segítik önkéntesként az adománygyűjtést!

Szóljon hozzá!