ZETApress

hírportál

Sztárokból pálinkászok

Meghívást kaptunk a tavaszi Budapesti Pálinkafesztivál kapcsán induló pálinkaszakértő sztár-mesterkurzus első órájára, a Szervita téri Pálinka Bisztróba ? tudtuk meg Lantai Józseftől, aki a fotókat is készítette.

A tanfolyamon résztvevő hírességek a sztárvilág széles palettájáról kerültek ki. Más-más jellemzi hétköznapjaikat, munkájukat, viszont a közös, hogy mindegyikük szereti a pálinkát. Itt a lehetőség, hogy még jobban megismerjék, és tudatosan fogyasszák a hungaricumot. Legyen az illető olimpiai bajnok, mint Kovács Ági, rádiós, mint Rákóczi Ferenc, esetleg zenész, mint Terecskei Rita, vérbeli rocker, mint Kiss Endi a Hooligans-ből, vagy egy ízig-vérig kifutóra termett modell: Debreczeni Zita, mindannyian vállalják a ?kiképzést?. A sztárok az első órán egy pálinkaszakértő segítségével végigkóstolják, és megtanulják helyesen fogyasztani a pálinkát.

A tavaszi V. Budapesti Pálinkafesztivál helyszínéhez, a Városháza Parkhoz közel eső, új pálinka bisztróban gyűltek össze a sztárok, hogy mindent megtanuljanak a hungaricumról. Kovács Ági, Terecskei Rita, Kiss Endi és Debreczeni Zita újra beültek az iskolapadba, hogy a pálinkász-képző tanfolyamon megtanulják a pálinkafogyasztás csínját-bínját.

Mint látható, a kurzus első óráján csak négyen jelentek meg, Rákóczi Ferenc, a Class FM műsorvezetője ugyanis fogyókúrája miatt átkérte magát távoktatásra. Nem semmi, ugye! Távoktatáson tanulni pálinkát inni! Rákóczi Ferenc szintén a vizsgabírák elé áll. A megmérettetés a május 6-9-e közötti V. Budapesti Pálinkafesztivál nyitónapján, a Városháza Parkban lesz, ahol szakértő vizsgabírák előtt kell számot adni tudásukról.

Az alapismereteket a pálinka történetéről, a fogyasztási szokásokról Maros Róbert, a rendezvény főszervezője adta át a sztároknak, akik figyelmesen hallgatták, hogyan készítik a hungaricumot, milyen a jó pálinka és hogyan kell inni. Természetesen a diákok a tananyagok közötti pálinkakóstolásnak örültek a legjobban. Áginak a mézes-ágyas pálinka ízlett a leginkább, Rita pedig az Irsai szőlőre esküdött. ? Ez a kedvencem ? jegyezte meg a Zanzibar énekesnője.

Endi visszafogottan kóstolgatta a pálinkákat, kivéve az 55 alkoholfokos meggypálinkát, amit egy húzásra felhajtott. ? Nem tartozom a kultúrivók társaságába, ha mulatni kezdek, akkor nincs megállás. Számolatlanul szeretem inni a pálinkát, és a rövid italokat. Ugyanakkor, ha vége a bulinak, több hétig nem iszom ? vallotta be.

Zita elárulta, ő inkább a mézes pálinkák hódolója. ? Nem vagyok nagy alkoholfogyasztó, de ha mégis iszom, akkor vicces részeg leszek, a társaság mókamesterének lépek elő.

A kóstoló végén a sztárok kimentek az utcára egy kis friss levegőt szívni, mire Rita előkapott egy vízi pisztolyt. ? Húsvét hétfőn a fiúk locsolják a lányokat, kedden pedig a lányoknak illik a fiúkat ? mesélt a szokásról, majd meglocsolta Endit. A pálinka sztár-mesterkurzus következő órája egy pálinkafőzdében lesz, ahol a diákok tovább bővítik ismereteiket az italról.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Megint pálinkáztak | ZETApress

Szóljon hozzá!