ZETApress

hírportál

Karikó Katalin Csézy ruháiban

Világhírű vendége volt múlt héten Csézy ruhaszalonjának, a belvárosi showroomban Karikó Katalin járt ruhapróbán. Az énekesnő és kollégái hetek óta készülnek, a világhírű biokémikus részére egyedi, kézzel készített estélyi ruhákat varrnak, amiket majd nemzetközi díjátadó gálákon visel majd a magyar kutatóbiológus.

Rendkívüli érzés volt, hogy személyesen is találkozhattam a világ jelenleg legismertebb tudósával. Közvetlen természete, páratlan szakértelme megerősítette bennem az eddig róla kialakult képet: Karikó Katalin lenyűgöző személyiség, aki kerüli a feltűnést, csendes mosollyal fogadja a gratulációkat – mondta a találkozásról Csézy, aki azt is elárulta, hogyan jutott el az Aranykéz utcai szalonba az Egyesült Államokban dolgozó professzor.

Az egésze meseszerű volt. Egy nyári napon egy nagyon kedves hölgy jött be a szalonba. Bemutatkozás után kiderült, hogy Karikó Zsuzsának hívják és Katalin testvére megbízásából érkezett azzal a küldetéssel, hogy a nemzetközi díjátadókra ruhákat varrasson neki. Őszintén szólva, elállt a szavam – folytatta Csézy majd hozzátette: Karikó Zsuzsa azt is elmesélte, hogy Katalin választotta, hogy az általam tervezett öltözeteket szeretné viselni az előtte álló gálaesteken. Boldogan mondtam igent a felkérésre, és heteken át készítettük neki azokat az estélyiket, amiket múlt héten végre személyesen is felpróbálhatott. A nehézség az volt, hogy a varrás fázisainál nem volt jelen, hogy tűpontosan méretre igazíthassuk a ruhákat, ezért nagyon aprólékos munkára volt szükség, hogy az egyetlen próba, amin részt tud venni, tökéletesen sikerüljön. Nagyon tetszettek neki az estélyik, most azon dolgozunk, hogy mihamarabb elszállíttathassuk neki a kész ruhakölteményeket. Nagyon büszke vagyok rá, hogy a magyar tervezők közül engem tisztelt meg a bizalmával – fejezte be Csézy.

Szóljon hozzá!