ZETApress

hírportál

Bíborosi meglepetés

2200 diák volt azon a flashmobon, amelyet az ország legnagyobb temploma, az esztergomi bazilika előtti téren rendeztek. A látványosságnak nemcsak a helybéliek, de a városban zajló nemzetközi Teológiai Szimpózium résztvevői közül is sokak tanúi voltak tudatta a NEK 2020 Sajtóiroda.

A diákok az 1938-as eucharisztikus kongresszus újrahangszerelt himnuszát énekelve öt különböző irányból közelítették meg az ikonikus helyszínt, hogy végül keresztet formázzanak a bazilika lépcsősora előtt. Meglepetésükre nem Török Csaba plébános lépett ki elsőként a bazilika ajtaján, hogy köszöntse őket, hanem Erdő Péter bíboros. Az Esztergom-budapesti érsek arról beszélt, hogy a fiatalság is szerves részese a világeseménynek, ők a jelei az örömnek és a reménynek, amelyre a világnak ma nagy szüksége van. Továbbá áldást adott a kongresszus önkénteseire és mindazokra, akik áldozatos munkájukkal és imájukkal támogatták a NEK szervezését.

Minden forrásom belőled fakad – idézi a Zsoltárok könyvét a NEK mottója. A forráshoz, az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumba tér vissza rendszeresen Pindroch Csaba színművész, a kongresszus 12 hírnökének egyike. A flashmobról készült videó képkockáin egykori osztályfőnökével, lelki atyjával, Kapisztrán atyával sétál végig az alma mater folyosóin, még az iskolapadba is beül. Rajta kívül a diákok közt sétáltak még Nagy Bogi, Tóth Gabi, Czinke Máté és Dánielfy Gergő énekesek is, akik a kongresszus önkénteseit képviselték.

Szóljon hozzá!