ZETApress

hírportál

Koccintsunk a Kerengőben!

A Magyar Bor Napja és a Koccintás 2021 eseményt ismét lenyűgöző környezetben, a Vajdahunyadvárban rendezik meg. Koccintsunk ismét közösen a magyar borra! – kéri Sárréti Anita PR menedzser.

Élvezzük ki a nyár utolsó perceit kiváló borok és emberek társaságában 2021. augusztus 28-án szombaton Vajdahunyadvárban! A BorÉRT Borturisztikai Egyesület a Magyar Mezőgazdasági Múzeum együttműködésével idén rendezi meg a 11. Magyar Bor Napja programot. Az érdeklődőket a résztvevő borászatokkal, kézműves élelmiszer előállítókkal egy közös koccintást követően termékbemutató és vásár várja a festői helyszínen, a román épület Kerengőjében és az előtte lévő Hunyadi-udvaron.

A koccintas.hu 2011 óta szervezi minden évben a magyar borvidéki települések országos bemutatkozását, a Magyar Bor Napját, amely a közös cselekvésről, a közösség építéséről, a kapcsolatokról, a borbarátok és termelők találkozásáról szól. A rendezvény a hagyományoknak megfelelően 18 órakor boros flashmobbal, egy nagy közös koccintással kezdődik. A koccintásra emelt poharak a történelmi falak között az összetartozást jelentik. Ezt követi a borvásár és a kézműves termékek kóstolója. A 11. Magyar Bor Napja alkalmából magyar borvidéki településeket invitálnak, hogy országszerte emelhessük közösen poharunkat.

Az esemény célja a magyar borok, borturizmus és kultúra támogatása, közös élményt adni az embereknek, segíteni a borvidéki településeink megismerését, a mindig izgalmakat rejtő pincék felfedezését, közvetlen kapcsolatot teremteni a borbarátok és a termelők között.

Ma különösen fontos szerepe van annak, hogy a vásárlók és a termelők közvetlen kapcsolatba kerülhessenek egymással. Ehhez biztosít kiváló lehetőséget a rendezvény, hozzájárulva a vidéki turizmus erősödéséhez, a helyben történő értékesítés növekedéséhez. A borászok mellett kistermelők mutatják be portékáikat egy válogatott vásári kínálatban, ahol a nagyközönség megismerkedhet a kiállítók boraival, gasztronómiai és egyéb termékeivel, turisztikai szolgáltatásaival. Külön színfolt lesz a Kárpát-medencei borászatok bemutatkozása.

A rendezvény fővédnöke dr. Nagy István, agrárminiszter. Az esemény szervezője a BorÉrt Borturisztikai Egyesület, társszervezője a Magyar Mezőgazdasági Múzeum. Szakmai partnerek: Agrárminisztérium, Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és Hegyközségek Nemzeti Tanácsa.

Szóljon hozzá!