ZETApress

hírportál

Készüljünk karácsonyra!

Még egy hétig lehet jelentkezni a Vörösmarty téri karácsonyi vásár pályázatára. Várják a hazai kézműveseket, iparművészeket és dizájnereket – tudatta Berkes Orsolya PR menedzser. Az előzmények idekattintva olvashatók.

A Budapest Brand Nonprofit Zrt. nyílt pályázatot hirdetett a november 19-e és december 31-e között megrendezésre kerülő Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásáron való részvételre. Még pontosan egy hétig, augusztus 9-én hétfőig várják a hazai kézművesek, népművészek, iparművészek, dizájnerek és innovatív kézműves alkotók jelentkezését. Amennyiben a járványügyi helyzet és a kormányzati intézkedések lehetővé teszik, újra megrendezik a karácsonyi vásárt a Vörösmarty téren.

A Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár évtizedek óta a fővárosi adventi időszak egyik kiemelt attrakciója, amely során a korábbi években közel nyolcszázezer látogató válogatott a hazai kézművesek termékeiből. Idén a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Budapest Brand nZrt. újra megkezdte Budapest színvonalas karácsonyi forgatagának szervezését, amellyel az ünnepi készülődés ismét varázslatos lesz, hiszen a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár mindig a minőségi kézműves alkotások és termékek seregszemléje volt Magyarországon és a fővárosban egyaránt.

Újabb lehetőséget teremtünk az elmúlt két év nehézségei után azoknak a hazai kézműves és iparművész alkotóknak, akik nem, vagy csak alig találkozhattak a közönségükkel: a vásárlókkal. Tavaly karácsonykor online webshop elindításával próbáltuk támogatni őket, idén azonban bízva a megfelelő (járványügyi) körülményekben, szeretnénk megrendezni offline, vagyis élőben is a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt. Erre írtunk ki júliusban pályázatot, amire nagyon várjuk a hazai kézművesek jelentkezését – mondta Faix Csaba, a pályázatot kiíró Budapest Brand nZrt. vezetője.

Olyan termékekkel lehet pályázni, melyek népművészeti, iparművészeti, dizájner vagy innovatív kézműves manufaktúrából származnak, előállításukra Magyarországon került sor, továbbá amelyek kötődnek az adventi és karácsonyi ünnepkörhöz vagy ahhoz méltó minőségi kézműves árunak minősülnek.

A szolgáltató- és építőiparban brutálisan elszaladt árak ellenére a szervezők azzal segítik a kézműveseket, hogy az idei karácsonyi vásár bérleti díját a két évvel ezelőtti, 2019-es árakon tartják, ráadásul az inflációval sem emelik meg a fizetendő összeget. A pályázatra online augusztus 9-én délig lehet jelentkezni a weboldalukon, ahol a további részletek és a teljes pályázati kiírás is elérhető.

Szóljon hozzá!