ZETApress

hírportál

Ismét jön az Óbudai KultÉj!

A III. kerületben működő kulturális helyszínek összefogásának köszönhetően tavaly nyáron első ízben megrendezett Óbudai KultÉj idén újra várja az Óbudát felfedezni vágyó közönséget. Július 31-én szombaton egy kora délutántól késő éjszakáig tartó élményekkel teli programsorozat vár mindenkit, aki ellátogat Óbudára.

A tavalyi kedvező fogadtatás felülmúlta a szervezők várakozásait, több ezren voltak kíváncsiak az első Óbudai KultÉj programjaira. Az idei kínálat is több mint ígéretes: könnyed városi sétákat, műhely- és raktár-látogatásokat, interaktív tárlatvezetéseket, hagyományőrző bemutatókat, csillagkép mustrát és még számos izgalmas eseményt tartogat azok számára, akik szívesen elmerülnének a sokszínű óbudai forgatagban.

Az Óbudai KultÉj 2021-ben 13 helyszínen több mint 70 programmal jelentkezik. A részletes program elérhető weboldalukon, a résztvevő helyszínek honlapján és az Óbudai KultÉj Facebook-oldalán is. A programváltoztatás jogát a résztvevő helyszínek fenntartják. Résztvevő helyszínek:

Aquincumi Múzeum és Régészeti Park
Budapest Galéria
Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont és Óbudai Anziksz
Godot Kortárs Művészeti Intézet
Kassák Múzeum
Kiscelli Múzeum
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
Óbudai Kulturális Központ
Óbudai Múzeum
Óbudai Múzeum Goldberger Textilipari Gyűjtemény
Óbudai Platán Könyvtár
Óbudai Polaris Csillagvizsgáló
Vasarely Múzeum

A programban részt vevő összes múzeum és egyéb helyszín egy belépőjeggyel látogatható, belépőjegyek minden résztvevő helyszínen (kivéve ÓKK) megvásárolhatók. Jegyár: 1500 forint, 14 éves kor alatt a belépés ingyenes, a III. kerületi és egyéb intézményi kedvezmények erre a rendezvényre nem érvényesek.

A karszalagok mellé a látogatók pecsételő lapot is kapnak, amellyel érdemes lesz felkeresni minél több Óbuda KultÉj programhelyszínt, ahol egy-egy, a helyszínre vonatkozó kérdés helyes megválaszolásával gyűjthetik a pecséteket. A lapok bármelyik résztvevő helyszínen leadhatók, a legalább 5 pecsétet összegyűjtők részt vesznek az Óbudai KultÉj sorsolásán, amelyen egy szerencsés látogató a résztvevő helyszínek által összeállított értékes óbudai ajándékcsomagot nyer. A nyertest emailcímén értesítik a szervezők.

A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra, a programokon való részvétel a hatályos járványügyi szabályozások szerint lehetséges. Kérik, látogatás előtt mindenképp ellenőrizzék, hogy a kiválasztott helyszín programjain az aktuális rendelkezések szerint szükséges-e a védettségi igazolvány felmutatása!

Szóljon hozzá!