ZETApress

hírportál

Ferrari a Formula-1-en

Hétvégén kezdődik a Formula-1 Magyar Nagydíj a Hungaroringen. Mától a Formula-1 hivatalos pezsgőjével, a Ferrari Trento-val koccinthatunk a Bestiában, sőt, a különleges pezsgőhöz Formula-1-es menü is dukál – tudtuk meg a déli bemutatón Wossala Rozináék éttermében.

A Formula-1 italának is választott Ferrari Brut Magyarországon kizárólag palackozva kapható, sehol nem tudunk egy pohárral kérni belőle. Kivéve a Bestiában, ahol mától szombatig olasz kalandra hívnak az ízek, a savak és a bubik. Július 31-én szombaton érdemes a Bestiába látogatni, hiszen a Ferrari pincészet hivatalos esti party-ján a száguldó cirkusz pilótáival is összefuthatunk.

Az 1902-es alapítású Ferrari Trento talán Olaszország egyik legismertebb és legjobb ár-érték arányú pezsgőmárkája. A termékpiramis alappezsgője a Formula-1 italának is választott Ferrari Brut: ez egy 100%-ban chardonnay-ból, alsó hangon 20 hónapon át érlelt ital, amiben a mousseux (azaz a pezsgő gyöngyözése a szájban) kifinomult, már megjelennek az erjesztéshez használt élesztő adta tósztos ízek, de még rengeteg marad benne az alapborból származó frissességből és gyümölcsösségből. Érdemes vele közelebbről is megismerkedni!

A Formula-1 sorozat 36. alkalommal tér vissza Mogyoródra, ezzel hazai pályánk Monza után a második azon versenyek sorában, amelyek megszakítás nélkül rendeznek futamot a világbajnoki sorozatban. Az idei év nagy attrakciója, hogy a hagyományos francia pezsgőket 2021-től a friss, olasz Ferrari Trento váltja. A Bestiában ma mi is megtapasztalhattuk azt az olaszos életérzést, amikor a magas minőség nem jár együtt a szigorú asztalfoglaláshoz társuló feszengéssel. Lazán, kötetlenül, akár a szökőkút mellett is elfogyaszthatjuk az olaszok egyik kedvenc pezsgőjét. Ígéretes nyári program szombat estére!

Szóljon hozzá!