ZETApress

hírportál

Rozé, Rizling, Jazz Napok

A veszprémi Oliva Étterem kertjében a szervezők bejelentették az idei Rozé, Rizling és Jazz Napok programjait. A sajtóeseményen Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere, Sövényházi Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei elnöke, Mészáros Zoltán, a VeszprémFest ügyvezető igazgatója ismertette az idei zenei és gasztronómiai kínálatot.

A Rozé, Rizling és Jazz Napok augusztus 13-a péntek és 22-e vasárnap között várja vendégeit Veszprémben, immár tradicionálisnak mondható helyszínén, az Óváros téren. A VeszprémFest kísérőrendezvényeként 2011-ben indult, idén 11 éves gasztro-kulturális rendezvény ezúttal is a 10 nap, 30 borász, 30 koncert szlogen jegyében fogadja a látogatókat.

A fesztivál szervezőinek célja a kezdetek óta változatlan: egy olyan ingyenes, mindenki számára elérhető, de ugyanúgy a minőség mellett elkötelezett “minifesztivál” létrehozása, amely körbe veszi a nagy-színpadi napokat, és azzal párhuzamosan nyújt igényes kikapcsolódást és élményt. A színpadon esténként három zenekar mutatkozik be, a koncertek ingyenesek

A rendezvény a bor-gasztronómia tekintetében a “terroir” szemlélet mentén válogatja össze a balatoni borrégió borászatait, a vezető pincészetek mellett a feltörekvő, kevésbé ismert borászatoknak is lehetőséget adva. A hagyományosabb ételek mellett a gasztronómiai kínálatban is teret kapnak a helybéli őstermelők és kézműves ételek.

A Rozé, Rizling és Jazz Napokon kizárólag magyar fellépőket hallhatunk, a programok jó része jazz – elsősorban a vokális, könnyebb és szórakoztatóbb arcú – de emellett megjelennek a jazz-ből fakadó társ-műfajok: a blues, a funk, a fusion, vagy a rockabilly is. Ahogy a legfiatalabb borászatoknak, úgy az ifjú, pályakezdő zenészeknek is helyük van a legizgalmasabb helyi zenekarok és a hazai zenei elithez tartozó sztárfellépők mellett a Rozé, Rizling és Jazz Napok színpadán. Sajtótájékoztatónkon közreműködött a Lidi Zene.

Borászatok: Jásdi pincészet – Csopak / Figula pincészet – Balatonfüred / Homola pincészet- Paloznak / Szent Donát pincészet – Csopak / Laposa borbirtok – Badacsony / Kreinbacher birtok – Somló / Borbély pincészet – Badacsony / Skizo – Badacsony / Villa Tolnay – Csobánc / Káli kövek – Köveskál / Pállfy – Köveskál / 2 Ha birtok – Szent György-hegy / Petrányi pincészet – Csopak / Béla és Bandi- Balatonszőlős / Gellavilla – Balatonszőlős / Bökő Dávid – Balatonfüred / Guden Birtok – Paloznak / Dobosi pincészet – Szentantalfa / Fodorvin – Aszófő / Gazdag pince – Mencshely / Kristinus borbirtok – Kéthely / Wine & Vinyl – Bar & Store / Buborék Ház – Pezsgő, Champagne, Prosecco válogatás: Champagne Laurent – Perrier, Champagne Alfred Gratien, Francois pezsgő, Hungária pezsgő, Törley pezsgő, Mionetto prosecco / Borzsongó borszaküzlet válogatás: Kősziklás pincészet – Neszmély, Ritzu Tamás – Villány, Cseri pincészet – Pannonhalma, Holdvölgy ? Mád.

Gasztro kiállítók: Oliva Étterem – Pástétomok, sajtok, hideg finomságok / Serpenyős Ház – BBQ és Burger, Kemencés kenyérlángos / Vitéz kürtös – Az eredeti kürtöskalács / Nobilis pálinka / Pannonhalmi Főapátsági Sörfőzde.

Szóljon hozzá!