ZETApress

hírportál

Karácsonyi készület

Idén újra lesz Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren. Már várják a hazai kézművesek, iparművészek és dizájnerek jelentkezését – tudatta Berkes Orsolya PR menedzser. Fotóink Bódis Krisztián felvételei.

A Budapest Brand Nonprofit Zrt. nyílt pályázatot hirdetett a november 19-e és december 31-e között (péntektől péntekig) megrendezésre kerülő Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásáron való részvételre. Várják a hazai kézművesek, népművészek, iparművészek, dizájnerek és innovatív kézműves alkotók jelentkezését. Amennyiben a pandémiás helyzet és a kormányzati intézkedések lehetővé teszik, újra megrendezik a karácsonyi vásárt a Vörösmarty téren.

A Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár évtizedek óta a fővárosi adventi időszak egyik kiemelt attrakciója, amely során a korábbi években közel nyolcszázezer látogató válogatott a hazai kézművesek termékeiből. 2019-ben a Ryanair Légitársaság a budapesti karácsonyi vásárt Európa legjobb ünnepi forgatagai közé választotta. Tavaly azonban a járványhelyzet miatt a vásárokat nem tartották meg, ezért a főváros turisztikai szervezete, a Budapest Brand nZrt. új és egyben rendhagyó online platformmal segítette a Magyar Kézműves Szövetség mestereit, iparművészeit és kézműveseit.

Idén azonban – mind a kiállítók, mind pedig a látogatók nagy örömére – a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Budapest Brand nZrt. újra megkezdte Budapest színvonalas, igazi karácsonyi forgatagának szervezését, amellyel az ünnepi készülődés és hangolódás ismét varázslatos lesz, hiszen a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár mindig a minőségi kézműves alkotások és termékek seregszemléje volt Magyarországon és a fővárosban egyaránt.

A pályázattal a szervezők megjelenési lehetőséget szeretnének biztosítani olyan hazai alkotók és művészek számára, akik saját készítésű minőségi, egyedi termékeikkel hozzájárulnak a méltán híres Vörösmarty téri karácsonyi vásár sikeréhez. A kiírásban az is szerepel, hogy olyan termékekkel lehet pályázni, melyek népművészeti, iparművészeti, designer vagy innovatív kézműves manufaktúrából származnak, előállításukra Magyarországon került sor, továbbá amelyek kötődnek az adventi és karácsonyi ünnepkörhöz vagy ahhoz méltó minőségi kézműves árunak minősülnek. A szervezők ezzel a vásár megszokott, magas szintű minőségét kívánják biztosítani.

A szolgáltató- és építőiparban brutálisan elszaladt árak ellenére a szervezők azzal segítik a kézműveseket, hogy az idei karácsonyi vásár bérleti díját a két évvel ezelőtti, 2019-es árakon tartják, ráadásul az inflációval sem emelik meg a fizetendő összeget, ami igazán jó hír a pályázni kívánók számára az elmúlt év nehézségei után. A pályázatra augusztus 09-én hétfőn délig idekattintva lehet jelentkezni, ahol a további részletek és a teljes pályázati kiírás is elérhető.

Szóljon hozzá!