ZETApress

hírportál

Milliók 3 percért

Még tíz napig pályázhatnak a diákok hárommillió forintra – tudtuk meg Kádár Kristóftól. A július elsejei sajtótájékoztatóról idekattintva olvashatunk.

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) CheckINN Fesztivál Innovációs Versenyének keretein belül 3 perc alatt, 3 fős csapatban 3 millió forintot nyerhetnek azok a felsőoktatásban tanuló hallgatók, akik kis-videójukban új, saját fesztiválokat álmodnak Téli Balaton, Gondold újra és Helyi érték kategóriákban. Részletek a pályázati felületükön olvashatók.

Bár az érdeklődés jelentős, még érdemes pályázni, hiszen az 1. fordulóban, – amely július 31-én zárul – csupán egy 3 perc hosszúságú videót kell feltöltenie annak a csapatnak, aki szívesen valósítaná meg fesztiválötletét a mentorok segítségével. A CheckINN olyan fesztivál, illetve programszervezésben jártas szakembereket kért fel a Pályamunkák elbírálására, akik képesek az adott eseményötletet különböző aspektusaiban értékelni.

A Mentorok a 2. fordulóban segítik az egyes ötletekhez kapcsolódó fesztivál stratégia kidolgozását. A projektben résztvevő Mentorok, Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye Fesztivál Igazgatója, Ifi-Valde Orsolya, a Paloznaki Jazzpiknik Alapítója, Lobenwein Norbert, VOLT, a Balaton Sound, a Nagyon Balaton, a B.my.Lake és a Strand fesztiválok szervezője, a Sziget Szervezőiroda társtulajdonosa, valamint Muraközy Péter, Veszprémi Utcazene Fesztivál, Európa Kulturális Fővárosa 2023 szakmai vezetője.

A három kategóriában az elbírálás utolsó fordulójában legmagasabb pontszámban részesülő Pályamunkát benyújtó Csapat tagjai kategóriánkként összesen nettó 3.000.000 Ft, azaz hárommillió forint díjat kapnak ösztöndíj formájában. – A fiatalok innovatív ötletei és gondolatai képesek rá, hogy a magyar fesztiválturizmust is felpörgessék, ezzel hozzájárulva az ország gazdasági újraindításához – mondta el dr. Princzinger Péter, az MTSZA kuratóriumi elnöke.

Szóljon hozzá!