ZETApress

hírportál

Állatkerti mulatság

Húsvéti hagyományőrző programok sokaságával várja mától a Fővárosi Állat- és Növénykert mindazokat, akik nagyszombaton, illetve húsvétvasárnap, vagy -hétfőn ellátogatnak a városligeti intézménybe. A ?mulatság? az állatkerti Parasztudvarban, naponta 9 és 17 óra között, a háromnapos ünnep valamennyi napján megrendezésre kerül.

A parasztudvari programsorozat a húsvéti ünnepkörben megjelenő szokásokat, játékokat és rituális alkotó tevékenységeket eleveníti fel és mutatja be, az érdeklődők aktív bevonásával. Lesz kézműves foglalkozás tojáspingálással és gyapjúbárány készítéssel, tojásjáték tojásdobással és tojásgurítással. Vasárnap és hétfőn élőzenével kísért húsvéti toborzó menetek és táncházak emelik a hangulatot, amelyek keretében a bátrabbak részt vehetnek a locsolkodásban és a játékos vesszőzésben ? tudatták sajtósaik.

Az Állatkert idén sem fogad be ?megunt? húsvéti nyulakat. Azok számára, akik felelős döntés alapján nem vásárolnak nyulat, a városligeti intézmény nyuszi-simogatóval és jelképes örökbe fogadással teremt lehetőséget arra, hogy ne maradjanak ki a ?nyuszi-élményből?. A húsvéti nyuszikkal 10 és 16 óra között, külön nyuszi-simogatóban ismerkedhetnek a kisebbek, természetesen állatgondozók és önkéntesek felügyelete mellett. A programokról bővebb információk honlapjukon találhatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Elsétáltak a dínók | ZETApress

Szóljon hozzá!