ZETApress

hírportál

Reneszánsz Élménybirtok Bikalon

A Bikali Élménybirtokon 2008. június 16-án megtörténtek az első kapavágások. Bár, a tulajdonos Kollár László több mint 10 éve álmodta meg. Azóta rengeteg ember lelkes és odaadó munkájának köszönhetően kinőtt a földből egy gyönyörű élménypark, melyet a tegnapi sajtóbemutatón láttunk.

A Reneszánsz Élménybirtok jelenleg Magyarországon egyedülálló interaktív középkori tematikus park, mely olyan egynapos, teljes körű szolgáltatást nyújtó történelmi, szórakoztató témapark, ahol minden generáció megtalálja a számára fontos értékeket és kikapcsolódási lehetőségeket a pozitív életérzést. Missziót vállal a tradíciók élményszintű ápolásával korhű környezetben. Így a történelmi események látványos és élményszerű bemutatását, a kézműves tradíciók magas szintű továbbadását a középkori mindennapok és életvitel megelevenítését, a hagyományok generációról generációra való átadását. Törekedve az újszerű, érték- és igényteremtő módra.

A működés első éveiben az Élménybirtok a reneszánsz kort tűzte zászlójára. Ez az életigenlő, emberközpontú, a művészeteket, a tudományokat, a mesterségeket, a legváltozatosabb tevékenységeket az öröm forrásává tevő, újjászületést hirdető, Európára és a világra nyitott izgalmas és mozgalmas kor mintául szolgálhat a ma emberének is. A Reneszánsz Élménybirtok három külön-külön és együttesen is kiemelkedően fontos pillérre helyezkedik a szórakoztatásra, a konferencia turizmusra és ezen túlmutatva az oktatás, képzés területén is j lehetőségeket nyitnak meg.

A Reneszánsz Élménybirtok a Bikalon található Puchner Kastélyszálló (üzemeltető HELLA?91 Kft.) beruházása. A fejlesztés hosszútávra tekint előre. Így a főcél, hogy Közép-Európában, hogy újszerű, egyedülálló szolgáltatást ad, a felépített birtok által, mely nemzeti értéket képvisel.

Lépj be a középkor világába!

Magyarország 33 leghátrányosabb kistérségeiből a 16. helyen lévő egyik leghátrányosabb kistérség, a Sásdi Kistérség területén fekvő, kb. 800 lelkes Észak-Baranyai kistelepülésen, Bikalon valósult meg. Bikal három megye határán fekszik (Somogy, Tolna és Baranya megye) és a Pécs, Szekszárd, Kaposvár vonzáskörzetére kiterjedően, a Dél-dunántúli Régió vagy akár az egész Dunántúl legnagyobb turisztikai attrakcióját kínálja a megvalósult projekten keresztül.

A Reneszánsz Élménybirtok Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa Családbarát Partnere, programlehetőségként vonzza az ide látogató turistákat, növelve ezáltal Baranya megye és a Dél-dunántúli Régió turisztikai és kulturális vonzerejét. A Baranyai Élménykörút-projekt, melynek tagjai az Orfűi Aquapark, Mecseknádasdi Borfalu, és a Bikali Reneszánsz Élménybirtok, ROP-os pályázat keretében pozitív megítélést kapott, és nyertes pályázatként uniós forrást biztosítottak a megvalósításához.

A tervezett beruházás teljes értéke hozzávetőleg 2,5 milliárd forint, mely megoszlik az építkezés és a működtetés területei között és melynek kb. 50%-a Európai Uniós támogatásból, a másik része banki hitelből, és önerőből tevődik össze. A Bikali Élménybirtok tegnaptól várja a látogatókat. A Reneszánsz Élménybirtok 7,5 hektár területen fekszik, közel 17 ezer m2 kerül beépítésre. Az élménybirtok öt főbb részre osztható.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kerge a király! | ZETApress

Szóljon hozzá!