ZETApress

hírportál

Virtuális völgyszemle

Nem áprilisi tréfa, hogy délután élő web-közvetítés lesz. A Művészetek Völgye és a KultúrPart együttműködésének eredménye a kölcsönös tartalomcsere. Kultúros programajánló-boksz indul a Völgy honlapján és Művészetek Völgye-hírdoboz a KultúrPart főoldalán.

A héten átadják a jubileumi, 20. Művészetek Völgye első állomását; megújult honlapjukon délután 4-kor elkezdődik a Virtuális Völgy nevű projekt. Nyitóeseményként egy Kisrókus utcai épület irodájából beköszön minden nettel rendelkező Völgybarátunkhoz Márta István, Galkó Balázs és Novák Péter (völgyarcok), valamint Ferenczy György zenész és herflije. Kérdezzük bátran őket!

Az élő web-közvetítés ezután kéthetente (minden páratlan héten) jelentkezik, állandó időben, de változó helyszínnel, vendégekkel. Mától lehet regisztrálni az április 8-án kezdődő többfordulós pályázatra (film-, fotó-, irodalom és object-gyűjtő kategóriák), amelyen mindenki részt vehet és (nem másodsorban) komoly díjakat nyerhet a közismert zsűri és a közönség döntése alapján. Szeretettel várnak mindenkitől a Völgyben készült, azzal kapcsolatos fotókat, videókat, írásokat (sőt, kultikus völgytárgyakat és völgy-szakdolgozatokat is).

Emlékfal (kultikus tárgyak a völgyből) és Felismeredmagad? ? valamint Völgy-totó, játékok, nyeremények és életre kelt emlékek, völgynosztalgia? Ez az egy, amelyet biztosra vehetünk: VIRTUÁLIS VÖLGY LESZ, azaz VAN!

De jól tudjuk, ennek csupán akkor van jelentősége, ha a mindenki által szeretett Völgy is életre kelhet. Ezért hát a fent leírt történések mind egyetlen pontra fókuszálódnak. A valódi Völgyre, a Balaton-felvidéki hét községre: Kapolcsra, Vigántpetendre, Monostorapátira, Taliándörögdre, Pulára, Öcsre, Nagyvázsonyra; hét népmesei szépségű falvacskára, a Művészetek Völgyére július 23-a és augusztus elseje között. A megújult honlapon mindenkit vár addig is Márta István, Galkó Balázs, Novák Péter, Pallagi Anikó és Papp Ervin, no meg a stáb. Nézzük és kérdezzük őket ugyanitt (élőben) április elsején délután 4 órakor!? tudtuk meg Naszály Györgytől és Kovács Szilviától.

Szóljon hozzá!