ZETApress

hírportál

Zsákbamacska az Urániában

Több mint egy hétig szavazhatunk még az Uránia Nemzeti Filmszínház Kávézójában kiállított alkotások valamelyikére. A több tucat festmény a múlt szerdán megnyílt Art Brut kiállításra érkezett. Érdekessége, hogy mindegyiket hátrányos helyzetű művész készítette.

A művek július 1-jén délután öt órakor árverésre kerülnek. Kikiáltási áruk 15 ezer forint. Az aukció előtt négy órakor a téma szakértői beszélgetnek az Art Brut mozgalomról. Ekkor ismertetik a közönségszavazás eredményét is, és a legjobb alkotást oklevéllel díjazzák.

Csak az árverés végén tudhatjuk, kinek a képére licitálunk. A megvásárolt képek alkotói fél árat kapnak, az összeg másik fele egy jótékonysági alapba kerül. Azok az alkotók, akiknek nem keltek el a képei, ebből részesülhetnek.

Képeket nézegetni, képekre szavazni csütörtök délután lesz a legérdemesebb. 22-én három órakor a képek előtt, a kávézóban dedikálja Bikácsy Gergely Saját Róma című kötetét. A szerzővel Szörényi László beszélget, az Árok Kiadó gondozásában megjelent regény a helyszínem megvásárolható. A beszélgetés után négy órától Fellini Rómáját vetítik le az érdeklődőknek.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Dedikálás az Urániában

Szóljon hozzá!