ZETApress

hírportál

Rendezvényközpont lesz a Tüskecsarnokból

A kormány szerdai ülésén jóváhagyta az ÖTM tervét, amely rendezi a sok éve befejezetlen Tüskecsarnok sorsát. A lágymányosi volt Expo-területen fekvő Tüskecsarnok a korábbi elképzelésekkel ellentétben nem egyetemi sportkomplexum, hanem nagy befogadóképességű kongresszusi- és rendezvényközpont lesz, adta hírül a Kormányszóvivői Iroda.

Budapest turisztikai kínálatból régóta hiányzik egy megfelelő befogadóképességű kongresszusi központ, amely nagy létszámú nemzetközi konferenciáknak adhatna otthont. A jelenleg nagyjából ötven százalékában elkészült Tüskecsarnokból kialakítható rendezvényközpont nemcsak Budapest konferenciaturizmusát lendíti majd fel, de rendezi a használaton kívüli létesítmény jövőjét is. A tervek alapján Tüskecsarnokban 4300 fős plenáris és ugyanennyi ember befogadására képes szekciótermeket alakítanának ki. A termeket a legmodernebb konferenciatechnikával rendeznék be.

A befejezés nagyjából hatmilliárd forintos beruházást jelent, amit az ÖTM az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Magyarországi Regionális Operatív Programjának forrásaira is támaszkodva, magánbefektető bevonásával szeretne megvalósítani. A befektetői pályázatot a minisztérium legkorábban nyár végén írja ki, a csarnok megnyitására pedig a tervek szerint a jövő év végén, vagy 2009. elején kerülhet sor. Előzetes számítások alapján a kongresszusi központ kialakítása jelentős nemzetgazdasági előnyökkel járna: 3400 új munkahelyet és éves szinten hárommilliárd forint többlet adóbevételt teremthetne.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Újra épül a Tüskecsarnok | ZETApress

Szóljon hozzá!