ZETApress

hírportál

Sorsjegyekkel a természetvédelemért

A Szerencsejáték Zrt. az idei év újdonságaként olyan sorsjegyet vezet be, melyen hazai védett állatok találhatók. A sorsjegy megvásárlásával a vásárló a WWF Magyarország természetvédelmi szervezet magyarországi tevékenységét támogatja ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón, ahol Vígh Alex fényképezett.

Március 26-tól új sorsjeggyel tehetik próbára a szerencséjüket a vállalkozó kedvű felnőttek. A Szerencsejáték Zrt. olyan kaparós sorsjegyszériát hozott létre, amelyen hazai védett állatok láthatók. A sorsjegy hátoldalán a játékosok 10 fajról (hiúz, vörös mókus, zöld levelibéka, barna medve, hód, przsevalszkij-ló, orrszarvúbogár, fehér gólya, keleti sün és foltos szalamandra) olvashatnak információkat, érdekességeket.

Igazán örülünk a kezdeményezésnek, hiszen a szerencsét próbálók nemcsak 10 hazai védett állatfajjal ismerkedhetnek meg, hanem minden egyes sorsjegy megvásárlásával a WWF hazai természetvédelmi tevékenységét támogatják ? mondja Dakó Andrea, a WWF Magyarország kommunikációs igazgatója. ? Reméljük, hogy ezzel is ismertebbé tesszük a magyarországi állatfajokat, hiszen kevesen tudnak arról, hogy a mi erdeinkben például a hiúz is megtalálható.

A WWF Magyarország különös figyelmet fordít a hazai védett állatok megmentésére. 12 éves programja során visszatelepítette hazánkba az eurázsiai hódot, részt vesz a przsevalszkij-ló hazai, hortobágyi populációjának megerősítésében, és erdővédelmi programja során a Magyarországon csak néhány egyedet számláló hiúz fajt is szeretné újjáéleszteni.

Ezzel a sorsjeggyel a fajok bemutatása mellett az a célunk, hogy megmutassuk, hogy a Szerencsejáték Zrt. felelősen gondolkodik a környezetvédelemről is ? mondta Somorai László, a Társaság szóvivője. ? Ennek egyik jele az is, hogy a sorsjegyek gyártásakor kizárólag feldolgozásra fenntartott erdőből származó papírt és környezetbarát festékeket, csomagolásokat használnak. A természetvédelem támogatása mellett a szerencsés játékos akár ötmillió forintot is nyerhet.

A sajtótájékoztatón az újságíróknak az Állatkert főigazgatója és Laczkó Ottó mesterszakács ? aki korábban Putyinnak, Bushnak és Sárközynek is főzött ? készítette el az ebédet az állatok takarmányozására szánt alapanyagokból. Bátorságunkra jellemző, hogy mindannyian meg mertük enni a hiúz ebédjét. Szerencsére, ehhez nem kellett közelharcot vívnunk a ragadozóval.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ligeti együttműködés | ZETApress

Szóljon hozzá!