ZETApress

hírportál

Miért kevés a jogosítvány?

Ma délután az unokáimat az édesapjuk be szerette volna vinni az Állatkertbe, de az érvényes védettségi igazolványa ellenére sem engedték be. Személyazonosságát a fényképes jogosítványával akarta igazolni, de a bejáratnál útlevelét vagy személyi igazolványát kérték.

A magyaroknak külföldön valóban kevés a jogosítvány, ott elkérik a személyit vagy útlevelet, itthon viszont más a helyzet: a magyaroktól a jogsit is el kell fogadni a személyazonosság igazolására. Van is benne olyan rovat, hogy meddig jó személyiként, mert ennek érvényessége a jogosítványét meghaladhatja: 65 éves kor alatt 10 évig, felette személyiként határidő nélkül használható még a parlamenti és önkormányzati választásokon is. Az Állatkert bejáratnál miért nem tudják ezt a munkatársak legalább Gyermeknapon?

A Panaszkönyvbe is csak hosszas vita után írhatott, mivel azt csak a látogatók kapják meg, őt viszont nem engedték azzá válni. Remélem, az állatkerti vezetők mielőbb továbbképzésre küldik a tudatlan és üzletrontó kollégát! Ha már a családom gyermeknapi örömét tönkretette, másoknak ne árthasson! Még bevételtől is elesett az Állatkert, mert a vőm így jegyet se vehetett. Ilyen jól állnak anyagilag? Kérdéseimet az Állatkert Sajtóosztályának is megküldtem, válaszukat is közölni fogom!

Szóljon hozzá!