ZETApress

hírportál

Csodabringa a Vidámparkban

Több helyszín is szóba jöhet az új Vidámpark felépítésére ? mondta el kérdésemre Horváth Csaba főpolgármester a ma délelőtti sajtótájékoztatón. ? Az egyik a közeli Rákosrendező pályaudvarnál, a másik a Népligetben, de lehet, hogy Pest helyett Budán, a Fehérvári út környékén épül majd fel az új játszóhely.

A mostani park is megmarad ? folytatta Horváth ?, mert a műemlék épületeket és játékokat nem mozdíthatjuk innen el. Ez a park a gyermekek és a családok játszótere marad, míg az új hely inkább a felnőttek szórakozását szolgálja majd. Külföldön a hasonló parkok bővíthetők, itthon viszont erre a jelenlegi szűk helyen nincs lehetőség. Év végére készül el a tanulmány, melyben arról is döntünk, hogy az Állatkert területét megnöveljük-e a Vidámpark terhére?

Az idénynyitó sajtótájékoztatón az elmúlt hathét tapasztalatairól is beszélt Tari Julianna vezérigazgató. Április elsejétől teljes nyitva tartás volt, az előző kéthétben a park csak hétvégén várta vendégeit. Mint az évnyitó sajtótájékoztató után megírtuk, a napi belépőkarszalagot hétvégén drágábban, hétköznap olcsóbban vehetjük meg, ezzel viszont minden játékot korlátlan számban használhatunk. A gépészek megfigyelték, hogy a népszerűbb játékokra ötször-hatszor is felült valaki, bár a menetek között újra ki kellett várni a sorát.

Az új játékok közül a Csodabringát sajnos nem próbálhattuk ki, mert csak holnap érkezik meg Olaszországból. Mint megtudtuk, hazánkban ez lesz egyelőre belőle az egyetlen darab. A hat kétszemélyes színes repülőn az utasok irányíthatják pedálokkal a fel- és leszállást, s ilyenkor a 120 centiméternél magasabb utasok három méter magasságig emelkedhetnek, miközben körbeforognak. Minden széken van biztonsági öv, s kísérővel a játék már kilencven centis magasságtól használható.

A Vidámpark és a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány ma aláírt szándéknyilatkozata értelmében ezentúl üdülési csekkel is fizethetünk a belépő karszalagért az egész család részére. Lényeg csak az, hogy a csekk tulajdonosa is jelen legyen a jegyváltásnál!

A sajtótájékoztató elején kétféle sajtóanyag került kiosztásra. A miénkben, tudósítókéban két tiszteletjegy is lapult, melyet október végéig bármikor karszalagra cserélhetünk. A büféújságíróknak ? akik csak enni járnak az eseményekre, de írni nem tudnak róla ? ilyet nem adtak. Nem mertek reklamálni, mert maradni akartak az állófogadáson is.

Szóljon hozzá!