ZETApress

hírportál

Gasztronómia Pécsett

Tudományos tanácskozás zajlik Pécsett a gasztronómia jegyében (is). Március 25-27-e között a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara ad helyet a Spring Wind 2010 elnevezésű Nemzetközi Doktorandusz Konferenciának ? tudatta Rozs Borbála.

A Pécs2010 Európa Kulturális Főváros program keretében megvalósuló gasztroélmény programsorozat újabb állomásához érkezett. Pécs városa idén is sok színes rendezvénnyel várja az idelátogatókat, ahol a kulturális, művészeti események mellett a gasztronómia is fontos szerepet kap.

A Doktoranduszok Országos Szövetsége az idei Tavaszi Szél konferencia szervezésekor szakított hagyományaival, és a korábbi Fiatal magyar kutatók és doktoranduszok világtalálkozóját ? az Európa Kulturális Főváros program keretében nemzetközivé téve ? angol és magyar munkanyelvű rendezvényként hirdette meg. A konferencia célja az, hogy lehetőséget teremtsen a világ doktoranduszai számára arra, hogy az eltérő kutatási területeiket bemutassák, véleményüket nyilvánosság elé tárják az esemény alkalmával.

Az egyes szekciók keretében lehetőség nyílik mind az elméleti, mind a gyakorlati hasznosíthatóság oldaláról bemutatni az egyes tudományterületeket. Az idei részvevők száma felülmúlta a várakozásokat. A három nap során a közel 160 résztvevőből 114 előadó prezentálja eddigi kutatását 14 szekcióvezető útmutatásával. A tanácskozás témái igen különbözőek: a táji értékektől a nemzetközi jogtudományon át a csökkenő magyarországi népességig minden megjelenik a rendezvény alkalmával. A rendezvény keretén belül mindemellett a gasztronómia is előtérbe kerül.

Szóljon hozzá!