ZETApress

hírportál

Online szabaduljunk!

Megrendezésre kerül az első online szabadulószoba bajnokság Magyarországon! Az Online Szabadulószobák az elmúlt évben megjelenő korlátozások nyomán jelentek meg a nemzetközi és a hazai színtéren – tudatta a HomeUnity csapata.

A bajnokságot szervező és lebonyolító HomeUnity kínálatában 2020 áprilisa óta érhető el a Sherlock Homes online szabadulószoba, amely eddig csak a cégek számára volt elérhető. A február 13-án szombaton 15 órától megrendezésre kerülő bajnokság azonban mindenki számára nyitott, aki szereti a kihívásokat, a kreatív feladatokat vagy csak egy kis kikapcsolódásra vágyik baráti körben.

Az Online szabadulószoba gyakorlatilag, a megszokott és itthon méltán népszerű offline szabadulószobák átültetése a számítógépre. A játékosok 4 – 10 fős csapatokban indulnak el, hogy kibogozzák a rejtélyt, amihez az első nyomot az esemény elején egyszerre kapja meg az összes csapat. Nem szeretnénk sokat elárulni a feladatokról, hogy megmaradjon a felfedezés öröme és mindenki egyenlő esélyekkel induljon, de találós kérdésektől, az Instagramon való böngészésen át, egészen a széf feltörésig sok különböző kihívással kell szembenéznie a versenyzőknek. Továbbra is elérhetők a cégek számára a csapatépítő programjaink, úgy gondoljuk, hogy különösen fontos lesz az idei évben, hogy ki mekkora hangsúlyt helyez a csapat-összetartásra. Ezzel a bajnoksággal ugyanakkor az a célunk, hogy a baráti társaságok számára is kínáljunk egy alternatívát, amivel együtt szórakozhatnak és feldobhatják a szürke napokat a korlátozás szabályait tiszteletben tartva – mondta Bánki Dávid moderátor.

A csapatok két körben mérik össze tudásukat, mindkét fordulóban az időeredmény dönt, hogy objektív sorrend legyen állítható a végén. Az első szobából a leggyorsabb tíz csapat jut tovább a 2. körbe, ahol eldől, hogy ki lesz az ország legjobb online szabadulója.

A nevezési díj csapatonként húszezer forint, azonban ennek az összegnek a többszörösét nyerheti vissza a legrátermettebb különítmény, hiszen az I. helyezett százezer forintot, a II. helyezett pedig ötvenezret tehet zsebre. A III. díj egy ajándék szabadulószoba. Bővebb információt az esemény hivatalos Facebook-eseményében találhatnak az érdeklődők, jelentkezni pedig idekattintva tudnak.

Szóljon hozzá!