ZETApress

hírportál

Árverés Facebook-on

Licitre bocsátják Szilágyi István szobrát. Elárverezik azt a szobrot, amelyet az ismert színészről készített felesége, még fiatal korában. A bevételből a művész özvegyének, Jolika néninek a hátra lévő életét szeretnék biztosítani, amikor kiengedik a kórházból.

Az aukciót Baricz Dezső, a 78 éves asszony támogatója indította el, az alkotást a tragikusan elhunyt Lópici Gáspártól kapta ajándékba – tudatta Sárréti Anita PR menedzser.

A licit félmillió forintról indul, és február 17-én szerdáig, Jolika néni születésnapjáig tart. A bevételből szeretném Jolika néni hátra lévő életét megoldani, hogy méltó körülmények között éljen egy otthonban, ahol biztonságban, egészségügyi felügyelet alatt lehet. Természetesen mindezt Jolika nénivel egyeztetve és a beleegyezésével. Nem az én feladatom lenne ez, de a lelkiismeretem nem hagy megnyugodni. Biztos vagyok benne, hogy a művész úr is örül a döntésemnek. Ha valakit érdekel, és komolyak a szándékai, a Facebook-oldalamon kereshet meg. A szobrot még a művész úrtól és Jolika nénitől kaptam ajándékba, nem sokkal István halála előtt, ezzel is megköszönve azt az időt, amit velük töltöttem, és segítettem – mondta. Az asszonyt jelenleg kórházban kezelik súlyos tüdődaganat miatt.

Szóljon hozzá!