ZETApress

hírportál

Verebes a Partizánon

Végül Verebes István is igent mondott a Partizánnak. Miközben a Heti Hetes egykori sztárjaival készített visszaemlékezés már közel 700 ezer megtekintésnél tart, Verebes István, az eredeti felállás oszlopos tagja is beadta derekát.

A vele készült interjú január 8-án pénteken este debütál a Partizán Youtube-csatornáján. A több mint háromórás felvétel során természetesen nemcsak az egykori közéleti műsorról volt szó – tudatta Juhász Péter, BUZZWORD Strategies.

Először még visszakozott Verebes István rendező, műsorvezető, a Mikroszkóp Színpad egykori igazgatója, mikor Gulyás Mártonék megkeresték a Heti Hetes emlékműsorra szóló meghívással. Így nélküle, az egyik legtöbb adásban szereplő, ős-hetiheteses nélkül készült el az év végi adás.

Hogy az időközben már 700 ezret közelítő nézettség, a műsorban elhangzó egyes, nagy visszhangot kiváltó állítások, vagy éppen a közönség páratlanul intenzív fogadtatása miatt gondolta-e meg magát, péntek este 6-kor bizonyára kiderül. Mindenesetre a készítők elmondása szerint a mintegy három és félórás felvétel során hasonlóan kendőzetlen őszinteséggel beszélt, mint a csapat többi tagja a december végi műsorban.

A műsorban szó esett többek közt a Heti Hetes szereplőgárdájához fűződő egykori emlékekről, és a velük való viszonyáról, de emellett mind szakmai pályafutását és magánéletét, mind pedig a magunk mögött hagyott évtizedek kulturális, közéleti ügyeit is érintették – hűen a PartizánPOP rovat célkitűzéséhez, hogy az ország legmeghatározóbb médiaszemélyiségeivel készített életút-interjúkon keresztül mutassák be a média- és tudatipar működését, ellentmondásait és problémáit.

Verebes a Rádiókabaré egykori konferansziéjaként idézi fel a Kádár-korszak utolsó éveit. – Én akartam segíteni a Kádár-rendszeren, az Orbánon, csak hát nem lehet! – mesél csalódottan, mikor humor és politika viszonyának különbözőségeit veti össze a rendszerváltás előtti és utáni évtizedekben.

A közönség komolyabb szerepben is éveken át találkozhatott vele a képernyőn, hiszen a Nap-kelte egyik műsor-vezetőjeként is dolgozott. – Gyárfás nekem nagyon jó gazdám volt – mondja a Nap-kelte birodalom uráról, akivel mai napig jó viszonyt ápol és kételkedik bűnösségében.

Természetesen a színjátszás jelenlegi helyzete is szóba került, a rendszerszintű anomáliáktól egészen a színházi világot felkavaró zaklatási botrányokig, melyek szerinte inkább túl vannak lihegve. – Verbálisan abuzáltam négy nőt életemben – mind a négyet el is vettem feleségül – utal az udvarlás és a zaklatás határmezsgyéjén való mozgás nehézségeiről alkotott egyéni véleményére.

Verebes Istvánnal régóta terveztem, hogy interjút készítsünk: nagyon sajnáltam, hogy a Heti Hetes emlékadásban nem vállalta a részvételét tavaly decemberben, most ennek okát is kifejtette, és emellett rengeteg fontos kérdést tudtunk átbeszélni, amelyek a korábbi megszólalásaiban nem kerültek ilyen alapossággal kitárgyalásra – mondta Gulyás Márton, a Partizán alapítója.

Szóljon hozzá!