ZETApress

hírportál

Csak összefogással megy!

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és támogatói közösen tették szebbé 880 gyerek karácsonyát. A 2020-as év mindenki számára rendhagyó volt – tudatta Pethő Zsófia, az NGYSZ sajtóreferense. Fotóink Németh Dániel, WestEnd felvételei.

A Gyermekmentő Szolgálatnak és támogatóinak is más formában kell segítséget nyújtani és örömet szerezni azoknak, akiket ez az új helyzet a legjobban sújt: a nehéz körülmények között élő gyerekeknek és családjaiknak. Az előzmények idekattintva olvashatók.

Idén év végén sajnos hiába várták a gyerekek a Gyermekmentő Szolgálat már hagyománnyá vált karácsonyi programjait: a rászoruló nagycsaládoknak szervezett Mindenki Karácsonyát a WestEnd Bevásárlóközpontban és a varázslatos Diótörő mesebalettet az Operaházban, a Parlamenti Karácsonyt. A járvány mindezt – és még sok mást is – meghiúsította. Ezért a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és támogatói úgy döntöttek, hogy idén karácsonykor ajándékokkal, pénzzel és vásárlási utalványokkal segítik a rászoruló gyerekeket és családjaikat. A támogatás idén decemberben összesen 880 háztartásba jutott el.

A Westend Bevásárlóközpont, az OTP Bank és a SPAR Magyarország 300 nehéz sorsú gyereknek juttatott el gazdag ajándékcsomagokat a Wesley János Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium és Gimnáziumon és az Oltalom Karitatív Egyesületen és a Burattino Alapítványon keresztül. Az MKB Bank idén az Diótörő mesebalett-előadásra szánt kilencmillió forintból 300 hátrányos helyzetű gyereknek ajándékozott egyenként 30 ezer forintot.

Az E.ON Csoport 193 gyereket és családjaikat támogatta ugyancsak egyenként 30 ezer forinttal. Idén két új cég is csatlakozott a karácsonyi akcióhoz: a TGA Consult Kft. 27 gyereket, az I.C.E. Transport Hungary Kft. 10 gyereket támogatott 30 ezer forint készpénzzel vagy vásárlási utalvánnyal. A HP Enterprise és az OTP Bank segítségével 25 családnak tudtunk az elmúlt hetekben számítógépeket ajándékozni, ami különösen fontos az online oktatás miatt. További 25 családnak Pécsett és környékén ajándékot és fenyőfát tudtunk ajándékozni az OTP Bank és a Mecsekerdő Zrt. segítségével.

A Gyermekmentő Szolgálat örömmel vállalta az ajándékozás megszervezését, lebonyolítását, és ennek költségeit. Ezúton is köszönjük támogatóink segítségét, hogy ajándékaikkal, adományaikkal 880 gyerek és családjaik karácsonyát tették szebbé és boldogabbá, közel 20 millió forint értékben. A fenti jó példa is bizonyítja, hogy még vészhelyzetben is megmarad a tenni akarás, a segítőkészség, ami átsegít minket bajokon, akadályokon. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és szponzorai tevékenysége jó példa és egy nagy csepp a tenni akarás tengerében. Reméljük, hogy jövőre már nemcsak távolról segítünk a gyerekeknek, hanem vendégül láthatjuk őket hagyományos karácsonyi programjainkon, az Operaházban, a Parlamentben és a WestEndben!

Szóljon hozzá!