ZETApress

hírportál

Szőcs Géza emlékére

Szőcs Géza emlékére készített megható online műsort a Nemzeti Lovas Kultúra Központ. A Lóbarát Családi magazinműsorral olyan szakmai és kulturális tartalmat jelenítettek meg, mely minden korosztály számára tudást, szórakozást és a történelmünk egyes darabjait közvetíti, különös tekintettel figyelve a fiatalokra.

A karácsonyi különkiadást a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület fővédnöke, Szőcs Géza emlékére ajánlották fel. Özvegyét, Gergely Zsuzsannát és lányukat, Zsuzsit meghívták az adásba, hogy egy különleges és megható bejelentést közvetítsenek számukra az egyesület részéről, továbbá hogy egy személyes és meghitt ajándékkal méltóképpen köszönjék meg Géza lelkes és hatékony tevékenységét.

Az egyesület fővédnökének tiszteletére egy olyan három részből álló, élő közvetítésen alapuló családi magazinműsort készítettek, melynek minden percét átjárja a szakmaiság, a lovak, a kultúra és a segítő szándékú jótékonykodás, ahogy az a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesületet, a Nemzeti Lovas Kultúra Központot és a Magyar Történelmi Színházat végig jellemezte. A szakmai partner a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat. A néhai Szőcs Géza gondolatait idézve: ezt az országot a fiatalok fogják megváltani, mi jelenleg csak előkészítjük számukra a terepet.

Számunkra fontos és elengedhetetlen, hogy ezt az eszmét követve szólítsuk meg a fiatalokat, és vonjuk be az építő munkába, aminek segítségével a ló és Nemzetünk kultúrája együtt újra biztosítja számunkra a megtisztelő címet, hogy lovasnemzet a Magyar! December 20-án, a műsor tartalmának fő pontja, mikor Szőcs Géza özvegye, Gergely Zsuzsanna és lányuk, Zsuzsi vendégként megjelentek a stúdióban, akik elmesélték, hogy Gézának mit is jelentett Simonpuszta. A műsorban engedélyt kértünk a családtól, így mostantól a Simonpusztán működő Nemzeti Lovas Kultúra Központot és a Magyar Történelmi Színházat Szőcs Géza Nemzeti Lovas Kultúra Központnak és Szőcs Géza Magyar Történelmi Színháznak hívják, tisztelegve és megőrizve, fővédnökünk emlékét. A lovas kultúra terén folyamatos tartalomgyártásban vagyunk, hiszen ez év márciusa óta készítjük a Minden Napra Lovaskultúra című szakmai és oktatási jellegű lovas magazinműsorunkat, így egyesületünk Simonpusztán épített egy stúdiót, mely kiváló helyszínt biztosít a Lóbarát műsor elkészítéséhez – részletezte dr. Korein László, az egyesület elnöke.

A magazinműsor december 6-én, december 13-án és december 20-án vasárnaponként jelent meg 18 órai kezdéssel. Élő adásként Simonpuszta YouYube-csatornáján volt látható, adásonként kb. másfél órás időtartamban, izgalmas tartalommal, mozgalmas és érdekes összeállításokkal, neves vendégekkel – tudatta Sárréti Anita PR menedzser.

Szóljon hozzá!