ZETApress

hírportál

Monaco a karokon

Új Monaco karórákat mutat be a TAG Heuer. A Calibre Heuer 02 manufaktúra szerkezettel ellátott új TAG Heuer Monaco kronográfok kialakítását a kollekció korai darabjai ihlették, de egyben útmutatásként szolgának a jövőt illetően – tudatta Kovács-Vass Réka kommunikációs tanácsadó.

A svájci luxus órakészítő TAG Heuer három új Monaco modellt mutat be, folytatva ezáltal a kollekció történelmének 2019-ben megnyitott új fejezetét, amikor a márka az ikonikus karóra 50. évfordulóját ünnepelte speciális kiadások piacra dobásával. Ezeket az új egyedi kialakítású 2020-as modelleket a saját gyártású Calibre Heuer 02 szerkezet működteti. Mindhárom karórát az 1970-es modellek ihlették, melyek közül kettő modern, újragondolt fémszíjjal rendelkezik. A letisztult stílusjegyek tovább gazdagítják a Monaco széria örökségét.

A TAG Heuer Monaco stílusának kiemelése

A három újdonság közül kiemelkedik a fekete, napsugarasan csiszolt számlappal rendelkező modell. A másik karóra fényes, kék napsugarasan csiszolt számlappal került forgalomba, amelyen a piros, fehér és kék színek az 1969-es eredeti Monaco karórákra emlékeztetnek. Mindkét modell rozsdamentes acél szíjjal, 3 és 9 óránál négyzet alakú számlálókkal és piros központi kronográf másodperc-mutatóval rendelkezik. A fekete számlappal rendelkező modell fekete bőr szíjjal is elérhető.

A Calibre Heuer 02 az óra zafírkristály hátlapján keresztül látható. A szerkezet rendkívüli 80 órás járástartalékkal rendelkezik. A Monaco kollekció jelen darabokkal történő kiegészítése jó példája annak, hogyan tudja a TAG Heuer ötvözni az ikonikus kialakítást a modern, saját fejlesztésű technológiával.

Új megjelenés az áttervezett acél szíjnak köszönhetően

Az új karórák a Monaco modellek esetén egyedülállóan rozsdamentes acél szíjjal rendelkeznek. Közel két évtized telt el azóta, hogy egy fém szíjjal szerelt Monaco modell megjelent. Az 1970-es évek elején a Monaco karórák H-alakú szemekből álló szíjjal kerültek forgalomba. A tervezők a 2020-as modellek esetén új stílust szerettek volna bevezetni, ihletet a La Chaux-de-Fonds városában található TAG Heuer múzeumból merítettek. Az eredeti acél szíjat a mai igényeknek megfelelően alakították át, viselője számára maximális kényelmet biztosítva.

A szíj minden karóra esetén kiemelten fontos. Az új Monaco karóráknál a rendkívüli múltra emlékezve hasonló kialakítást és színeket alkalmaztunk szem előtt tartva azt, hogy a kollekció nyitott az új innovatív technológiák felé – nyilatkozta Catherine Eberlé-Devaux, a TAG Heuer örökségért felelős részlegének vezetője.

Az eredeti dizájnhoz hűen a szíj a füleknél szélesebb, így könnyebben viseli az óra súlyát. A nagyobb kényelem érdekében a csukló körül elvékonyodik. A vízszintes elemeket kisebb vízszintes kapcsok kötik össze. Az összhanghoz a pillangózár is hozzájárul. A csatra a TAG Heuer pajzsot gravírozták, amely a kiemelkedő örökség mellett jelzi a Monaco TAG Heuer különböző kollekciói között betöltött jelentős szerepét.

50 év elteltével a Monaco története tovább folytatódik modern megjelenésű karórák megjelenésével. Az ikonikus karóra minden új modellje tükrözi a TAG Heuer avantgarde szellemiségét, és megerősíti a kollekció hírnevét. A márka 160. évfordulójával összhangban az új luxus Monaco karórák is azt bizonyítják, hogy a TAG Heuer elkezdte írni történelmének új fejezetét, megalapozva a Monaco kollekció jövőjét

Szóljon hozzá!