ZETApress

hírportál

Mikulásjárat Árkáddal

Összefogással indul az ÁRKÁD Mikulásjárat! Az adventi időszakban az ÁRKÁD, a BKK és a BKV összefogásának köszönhetően karácsonyi mesevilág részesei lehetnek a 3-as villamos vonalán utazók – tudatta a BKK Kommunikáció.

A bevásárlóközpont és a közlekedési vállalatok közös erőfeszítéseinek eredményeként mától december 26-án szombatig már az Örs vezér téri bevásárlóközpontba való eljutás is varázslatos lesz. Az ÁRKÁD, a BKK és a BKV összefogásának köszönhetően idén sem kell lemondanunk az ünnepi hangulatról: az adventi időszakot meghittebbé téve karácsonyi pompába öltöztetik a 3-as vonalon közlekedő egyik menetrend szerinti villamost. A kivilágított és kívül-belül feldíszített ÁRKÁD Mikulásjáraton az utazás percei alatt egy mesevilágba csöppenhetünk, amelyben garantált az örömteli hangulat.

Az elmúlt időszak kihívásait figyelembe véve, most talán mindennél fontosabbá vált a szeretet és a mások iránti tisztelet kifejezése, az egymásra való odafigyelés. Ezért a szeretet ünnepére készülődve összefogtunk a BKK-val és a BKV-val, hogy a Mikulásjárattal reményt és egy kis boldogságot csempésszünk a mindennapokba – fogalmazta meg a következő hetek mottóját Vizsolyi Dániel, a budapesti ÁRKÁD bevásárlóközpont igazgatója.

Bízunk abban, hogy a 2020-as adventi időszak ünnepélyesebbé tételéhez a BKV-nak is sikerül hozzájárulnia. Az ÁRKÁD Mikulásjárattal és a tegnap 12. alkalommal elindított Fényvillamossal szeretnénk szebbé varázsolni Budapest utcáit és az emberek hangulatát – mondta dr. Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV Társasági Kapcsolatok Irodájának vezetője.

A BKK számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért is törekszünk arra, hogy lehetőségeinkhez mérten örömöt, vidámságot és melegséget csempésszünk az ügyfeleink mindennapjaiba a karácsonyt megelőző időszakban. Szeretnénk ezzel is feledtetni a hétköznapok kihívásait, és meghittebbé tenni az ünnepi időszakot – tette hozzá Borsi Dávid, a BKK szóvivője.

A vírushelyzetre való tekintettel, a tömeg és ezáltal a fertőzésveszély csökkentése érdekében ezen a különleges járművön sem lesznek rendezvények, de bízunk benne, hogy nagy élmény lesz mindenkinek, aki ezen a vonalon közlekedik, és az ÁRKÁD Mikulásjárattal utazhat néhány megállót. Időnként magával az ÁRKÁD Mikulással is találkozhatnak a kidíszített villamoson, de azt nem tudjuk előre megmondani, mikor utazik azon a vonalon, hiszen az ő menetrendjét nem ismerjük.

A BKV egyébként nemcsak a Mikulásjárattal gondoskodik a budapestiek ünnepi hangulatáról, hiszen csütörtökön 12. alkalommal indult útjára a hagyományos Fényvillamos. A többek között a 2-es villamos vonalán haladó LED-kivilágítással díszített nosztalgiajárat egészen január 6-áig várja az utazókat, de további két másik fényvillamos is követi december elejétől ezt a nagyon várt, és nagy népszerűségnek örvendő szerelvényt.

Az ÁRKÁD a Mikulásjáraton kívül is számos élménnyel készül a karácsonyra. Ilyen a Szeretetposta kezdeményezés, amely során az ÁRKÁD Mikulása a szerencsés kicsik és nagyok december 20-án vasárnapig beérkező kívánságait teljesítheti, és az ÁRKÁD Magic Christmas egyéb programjai is ünnepi hangulatot varázsolnak a bevásárlóközpontba.

Fontos utazási információk: Az ÁRKÁD Mikulásjárat egy menetrend szerint közlekedő villamos, ezért a járaton való utazás feltétele az érvényes BKK jegy vagy bérlet. A járványügyi előírások (maszkviselés, távolságtartás) betartása a Mikulásjáraton is kötelező!

Szóljon hozzá!