ZETApress

hírportál

Mézeskalácsszívek

Home officeban sütik a mézeskalácsszíveket az Ökumenikus Segélyszervezetnek a sztárok. A lényeg 2020-ban is változatlan: indul az Országos Adventi Pénzadománygyűjtés a 1353-as adományvonalon – tudatta Kis Boáz sajtóreferens.

Idén 25. alkalommal indítja el Országos Adventi Pénzadománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet, melyet sokan a szeretet.éhség. mottóról és a beleharapott mézeskalácsszívről ismernek. Az ország mára legnagyobb ünnepi összefogásává vált akciónak egyik legrégebbi hagyománya, hogy a szervezet önkéntesei már az advent előtti hetekben mézeskalácsszíveket készítenek, melyeket a gyűjtés alatt az adományozók kapnak meg köszönetként. Az elmúlt években ezeknek a szívecskéknek a sütésébe és díszítésébe egyre több ismert ember, sztár is becsatlakozott, hogy így segítsenek ráirányítani a figyelmet az induló összefogásra.

2020-ban, a járvány talán legnehezebb szakaszában közös mézeskalácsszív sütésre, díszítésre ugyan nincsen mód, így a segélyszervezetnek ezt a hagyományt is – mint annyi mindent ebben az évben – újra kellett gondolnia. Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai komplett mézeskalácsszív készítő szetteket állítottak össze, majd azokat házhoz vitték a sztároknak. Az ismert emberek a következő napokban folyamatosan készítik a szíveket, majd visszaküldik a segélyszervezetnek. A különleges alkotásokat pedig az adományozók kapják majd meg az adventi időszakban. A mézeskalács díszítő sztárok között idén is ott vannak: Kovács Koko István, Wolf Kati, Gyurta Dániel, Vastag Csaba, Kiss Ramóna, Szabados Ágnes, Iszak Eszter, Nagy Ervin, Mádai Vivien, Berki Krisztián, Kovács Ági, Pindroch Csaba, Katus Attila és Péter Szabó Szilvia.

Idén sok látványos figyelemfelhívó akciót el kellett engednünk, ez történt a hagyományos közös mézeskalácsszív díszítéssel is. De a lényeg nem változott: az ünnepi gyűjtésünket idén is meghirdetjük a 1353-as adományvonalon, hiszen most nagyobb szükség van rá, mint valaha: a járvány miatt most még több család került nehéz helyzetbe, és a gazdasági következmények éppen azokat érintik leginkább, akik eleve nehéz helyzetben éltek, tartalékok nélkül. Aki segíteni szeretne, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet ételt, otthont és esélyt adhasson a rászorulóknak, az hívja a 1353-as adományvonalat! Minden hívás és SMS 250 forint adományt jelent – mondta el a rendhagyó akció kapcsán Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója hozzátéve: ahogy a mézeskalács készítéshez, úgy a segítségnyújtáshoz sem kell feltétlenül kimozdulniuk az adományozóknak, hiszen a 1353-as adományvonal mindenhonnan hívható, sőt a weboldalon adományozni is egyszerűen lehet!

Szóljon hozzá!