ZETApress

hírportál

ELTEfeszt online

Idén online formában rendezik meg az ELTEfesztet. A járványhelyzet ugyan nem teszi lehetővé, hogy a szokásos formában tartsák meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem hagyományos felvételi- és pályaorientációs rendezvényét, de idén sem maradnak program és információ nélkül a felsőoktatási intézmény képzései irányt érdeklődők.

Az idén nyolc éves ELTEfeszt november 18-án szerdán 15 órától az online térben várja a felvételizőket – tudatta Madár Beáta sajtóreferens. A rendezvény részletes programja idekattintva érhető el.

Az online ELTEfeszten az egyetemen működő összes kar, valamint a Gazdálkodástudományi Intézet és a Tanárképző Központ is bemutatkozik, az előadásokon keresztül a felvételi előtt álló diákok és szüleik megismerhetnek az ELTE széles körű képzési kínálatával.

A rendezvény célja, hogy a középiskolások első kézből kapjanak információt az ELTE-n választható szakok sokszínűségéről, a nemzetközi programokról, a Hallgatói Önkormányzat munkájáról vagy akár a sportlehetőségekről.

Az ELTE oktatói online előadásokkal, mintaórákkal adnak ízelítőt tudományos tevékenységükből, emellett az érdeklődők interaktív módon tehetik fel kérdéseiket az egyetem munkatársainak és hallgatóinak az egyetemi életről, a különböző ösztöndíj vagy tehetséggondozási lehetőségekről.

A programok sorát prof. dr. Borhy László, az ELTE rektorának előadása nyitja meg, majd élőben jelentkezik be többek között prof. dr. Magyari Enikő tudományos rektorhelyettes, aki az európai megafauna kihalásának okairól beszél, illetve Dull Szabolcs, aki a média jövőjéről ad áttekintést. Ezek mellett a pszichopátiával kapcsolatos tényekről és tévhitekről, a programozási nyelvek sokszínűségéről, a társadalmi helyzet és az addikciók összefüggéseiről szóló előadás is színesíti a palettát. Az élő adások mellett több mint ötven előre rögzített mintaórát is megtekinthetnek az esemény résztvevői az ELTE Youtube csatornáján.

Szóljon hozzá!