ZETApress

hírportál

Kitalált történet

Titusz egykori női, a diplomáciai fogadások jelenlegi megrontói: Piros Rongy és Lydmila. 15-20 évvel ezelőtt Lydmilához hasonlóan egy Piros Rongy nevű hölgy is megragadta az alkalmat, hogy újságoknál hirdetésszervezőként dolgozzon Pesten – tudtuk meg Málnay Mónikától, Egy Budapesti Szubkultúra munkatársától.

Piros Rongy egyesek szerint az ország távoli szegletéről csöppent a fővárosba, többek szerint viszont román volt, országhatáron túlról érkezett. Csúnya, durva tájszólással beszélt, rossz volt őt hallgatni, bántotta az ember fülét. Még a vidéki munkahelyén, egy egészségügyi létesítményben kezdett azzal kibontakozni, hogy sűrűn széttette a lábát mindenkinek. Aztán amikor egy pesti segédszínésszel is összehozta a sors, úgy döntött felköltözik a fővárosba. Annak ellenére, hogy a rossz lábai miatt kissé nehezen járt, iszonyatos erőszakossága révén itt kiváló hirdetésszervező lett, megtalálta a neki való szakmát. Új munkája során több újságíróval is kapcsolatba került, így a segédszínész többé nem érdekelte.

Szexuális ellenszolgáltatásokért cserébe legtöbbet az idős Titusz, az egykori III/III-as ügynök és szorgalmas újságíró segítette. Mellette kezdett el kikupálódni, némi kultúrát magába szívni. Piros Rongy az idők során elhagyta szörnyűséges tájszólását. Tartós párkapcsolata sosem volt, hanem számtalan alkalmi partnert mondhatott magáénak ez a sokak által román kurvának nevezett hölgy. Emberileg Lydmilához hasonlóan förtelmes volt, viszont hirdetésszervezőként kiválóan megállta a helyét, kitapasztalta hogyan kell pénzt keresni, és többek között egy diplomatákat tájékoztató médium is alkalmazta.

Kavinton Titusz a rendszerváltás idején a tengernyi III/III-as ügynök egyikeként került újságírói pályára. Sokakkal ellentétben ő nem hullott ki, hanem talpon tudott maradni, mert jó kommunikációs készséggel rendelkezett, szívós, ravasz, eltökélt és gátlástalan volt. Beilleszkedett új szerepkörébe, mellette kis könyveket is összeállított a saját riportjaiból. A nők mindig is érdekelték, és a könnyen elcsábítható Piros Rongy megtetszett neki. A rámenős nő balatoni ötcsillagos szállodákba vitette magát vele, anyagilag szedte le és a kapcsolatrendszerét is kihasználta. Épp csak az újságírói címre nem pályázott!

A későbbiekben Piros Rongyhoz hasonlóan, Lydmila is amit csak lehetett, mindent kicsikart Tituszból. Legvégül azt akarta, hogy igazi újságíró igazolványt szerezzen neki az öreg férfi. Egy ATV-s hamisítvány már volt a birtokában, de neki igazi kellett! Hogy Lydmilának igazi újságíró igazolványa lehessen, ahhoz  több mindent le kellett volna tennie az asztalra. A (nem létező) sajtóban megjelent cikkeit, egy szakmai önéletrajzot és két újságírói ajánlást is. Ehelyett ő orálisan elégítette ki párszor az öreg férfit, mert neki ebben volt gyakorlata. Ezért Titusz intézkedett és megszerezte a hőn áhított nemzetközi újságíró igazolványt, személyesen ment érte és adta át az orosz nőnek!

Aztán az orosz nő is intézkedett és elterjesztette a hírt Lili Málnáról, hogy az leszopta Tituszt! A potyalesők díszes társasága pedig kapva-kapott az alkalmon és egyből csócsálni kezdték emiatt Lili Málnát. Az orosz őnagysága fölöttébb élvezte, hogy nemzetközi újságíró igazolványa lett, büszkén mutogatta mindenkinek. Hab volt a tortán azt érzékelnie, hogy az általa hamisan hírbe hozott Lili Málna mennyit szenvedett a piszkálódásoktól!

Lydmilához hasonló mentalitással bírt Piros Rongy is, aki teljesen gátlástalan volt. Ez a két messziről jött és mindenre elszánt némber szorosan tartotta a kapcsolatot. A diplomatákat tájékoztató médium révén Piros Rongy tudomására jutott az összes budapesti nagykövetségi rendezvény ideje és helye. Lydmilának nagy szüksége volt az értékes infókra, ezekkel nagyzolhatott, rendszeresen hívhatta el ismerőseit a különféle elit fogadásokra: Sofitel, Marriott, Hadtörténeti Múzeum, Szépművészeti Múzeum, stb. Kisebb falkákat szabadított minden egyes eseményre: ukrán maffiózókat, orosz kurtizánokat, magyar léhűtőket és másokat. A diplomaták nem is sejtették, hogy mennyire kézen-közön forogtak ezek az elvileg zártkörű diplomáciai fogadások a román Piros Rongy, illetve az orosz Lydmila miatt!

Szóljon hozzá!