ZETApress

hírportál

Nőnevelés Facebookon

Online kerekasztal-beszélgetések a lányok neveléséről és az anyaságról október 10-11-én szombat-vasárnap 18-tól 19 óráig a világhálón – tudatta Jánosi Katalin, a CSBO sajtó- és médiakapcsolati munkatársa.

A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. (CSBO) kiemelt feladata a családbarát szemlélet meghonosítása, valamint a családok tájékoztatása a gyermeknevelést segítő lehetőségekről. E célok megvalósulása érdekében az október 11-re eső Lánygyermekek világnapját megelőző két hétben tematikus kampányt indítunk a weboldalon és a Facebook-oldalon. A világnap alkalmat teremt arra, hogy felhívjuk a figyelmet a nők értékeire, a családokban és a társadalomban betöltött kulcsfontosságú szerepeikre, illetve az ezekből fakadó XXI. századi kihívásokra.

– A nő tetőtől talpig: élet- írja Weöres Sándor. És valóban, csodálatos, hogy az édesanya méhében növekvő 20 hetes lánymagzat apró testében már ott vannak azok a sejtek, melyekből majdan az ő gyermekei, most várandós anyukája unokái lesznek. A csalad.hu ennek jegyében a lányokkal, lányos anyákkal, nagymamákkal készült interjúk mellett az anyasággal és a lányneveléssel kapcsolatos szakértői cikkeket, illetve ismert édesanyáktól Tóth Gabitól, Schäffer Erzsébettől és Bárdosi Ildikótól anyasággal kapcsolatos tematikus tartalmakat jelentet meg.

Az időszak kiemelt eseményeként október 10-11-én szombat-vasárnap 18 órai kezdettel kétnapos online közvetített kerekasztal-beszélgetést ajánlunk az érdeklődők figyelmébe a téma kiváló ismerőivel, népszerű előadókkal. A program a csalad.hu felületein élőben követhető, illetve később bármikor visszanézhető. Első napon a lányok nevelésének dilemmái és az anyaságra való testi-lelki felkészülés, a felelős szexualitás, a biológiai óra és a gyermekvállalás eltolódásából fakadó problémák, valamint a párkapcsolati nemi szerepek lesznek a fókuszban prof. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, dr. Vesztergom Dóra reproduktív endokrinológus, valamint dr. Mihalec Gábor pár-és családterapeuta segítségével.

Második napon a nők anyai szerepe lesz a központi téma, melynek kérdéseiről Frivaldszky Edit, a krízishelyzetben lévő kismamákat segítő Együtt az Életért Egyesület elnöke, Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke és dr. Papp Miklós görög-katolikus lelkész beszélgetnek. A kerekasztal-beszélgetéseket Vágó Piros moderálja. Az eseményhez a női szerepekről és az anyaságról szóló személyes videóüzenettel kapcsolódik Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, Szuromi-Kovács Ágnes, a CSBO ügyvezetője, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója, a Szandi-Bogdán Csaba-házaspár, valamint Dióssy Klári és Rókusfalvy Lili.

Az online kerekasztal-beszélgetésre regisztrálni idekattintva lehet. A regisztrálók között három családi fotózás vouchert sorsolunk ki. Az esemény a Széchenyi 2020 program keretében 2017 májusában elindult EFOP-1.2.6-VEKOP-17-2017-00001 azonosítószámú Családbarát ország projekt 6,17 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós társfinanszírozással valósul meg.

Szóljon hozzá!