ZETApress

hírportál

Történetek a bezártságból

Van egy jó történeted? címmel közösségi alkotás született a pécsi orvoskaron. Három nyelven, magyarul, angolul és németül is megjelent a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar honlapján a Van egy jó történeted? című kiadvány, ami a kar hallgatóinak, oktatóinak és munkatársainak 45 pozitív hangú üzenetét tartalmazza.

A kezdeményezés ötletadója prof. dr. Füzesi Zsuzsanna, a Magatartástudományi Intézet tanszék-vezetője, aki ez év tavaszán azzal rukkolt elő, hogy akinek kedve van, írjon személyes, inspiratív történetet arról, mi segít elviselni a nehézségeket, ki, hogyan találja meg a mosolyt a hétköznapokban, avagy milyen technikákkal gyűri le a stresszt, a bezártságot pandémia idején.

Színes, érdekes, megható történetek születtek a szolidaritás jegyében, és egy egyedülálló közösségi alkotás formálódott azzal a céllal, hogy ne csak a szomorú aktualitások, hírek legyenek jelen az életünkben tudatta – Kottász Gergely, a PTE sajtóreferense.

Ezek a történetek, írások nemcsak kapaszkodni, elviselni segítettek, hanem jókat mosolyogni és tanulni is, sőt, a megoldások megtalálásában is fontos szerepük volt, és lehet ma is. Van, akit ugyanaz a történet, segítő írás megnyugtat, míg másra inspirálóan hat. A pandémia ráébresztett minket arra, hogy az élet nem egyetlen vágányon halad a fényes jövő felé. Nincs problémáktól, nehézségektől mentes lét, de olyan sincs, hogy csak a problémák, a nehézségek léteznek – nyilatkozta dr. Füzesi Zsuzsanna professzor. A kiadvány, mely érdekes és hasznos olvasnivaló lehet bárkinek, pdf-ben letölthető az orvoskar honlapjáról.

Szóljon hozzá!